Calella és el primer municipi català en certificar la seguretat sanitària i higiènica de les seves platges

Imatge d'arxiu

L’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola garanteix que les platges Gran i de Garbí compleixen els protocols de seguretat i higiène exigits per les autoritats espanyola i internacional. Els ha concedit el segell Safe Tourism Certified (Certificat de Turisme Segur), convertint-se en les primeres de tot Catalunya en obtenir aquest reconeixement, que ve a reforçar la imatge de la destinació en un context de pandèmia mundial.

El segell indica que els nous protocols de seguretat compleixen amb les directrius marcades per l’Organització Mundial de la Salut, el Ministeri de Sanitat i el mateix institut que l’ha creat. Des de l’Ajuntament de Calella es recorda que, arran de la pandèmia del coronavirus, s’han implementat diverses mesures com ara la desinfecció íntegra del litoral, la instal·lació d’un sistema de control de l’aforament, l’adaptació d’espais per garantir la distància física i la distribució de productes i equips de protecció i neteja per a treballadors i clients. A més, el consistori ha creat un programa de formació sobre protocols i mesures de precaució en el sector turístic que s’adreça a tota la plantilla municipal.

El tinent d’Alcaldia de Serveis Públics, Albert Torrent, ha celebrat l’obtenció del certificat que va en la línia de l’acció que s’està fent des del sector turístic.

Hem fet tots els esforços per tenir una platja tranquil·la quant els contagis per Covid, control d’aforament i vigilància i informació a peu de platja, a més de dotar-nos d’un protocol d’actuació per respondre en cada cas (…) Tot plegat es fa perquè la gent de Calella com els visitants tinguin totes les garanties, que és el mateix que procuren els hotelers.

El segell de seguretat turística s’afegeix a les altres certificacions que tenen les platges de Calella. En el cas de Garbí, la reconeguda internacionalment bandera blava de qualitat mediambiental i de serveis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.