Compte enrere per a l’enderroc de l’edifici de l’antic Salicrú

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Entre finals de setembre i principis d’octubre, a tot estirar, començaran les obres d’enderroc de l’edifici de l’antiga Escola Salicrú, a la part alta de la Riera Capaspre. L’Ajuntament ha adjudicat el projecte per un import total de 48.218,89 euros a l’empresa Excavacions Germans Casas. La maquinària entrarà en el moment que es rebi l’autorització de l’Agència Catalana de Residus per fer la retirada i posterior gestió dels materials de coberta que contenen amiant.

Com ja va avançar Ràdio Calella TV a finals de juny, un informe tècnic aconsella l’enderroc de la construcció pels danys estructurals que presenta l’edificació i que fan inviable destinar-la a altres usos amb plenes garanties de seguretat.

El solar que en resulti podrà ser utilitzat com a aparcament provisional, amb la idea que, en un futur, es pugui acabar convertint en un espai d’oci i lleure a l’aire lliure. El tinent d’Alcaldia de Territori, Marc Buch, apuntava aquesta possibilitat en declaracions a Ràdio Calella TV.

Preveiem tenir un espai d’aparcament provisional per mitigar la pèrdua de places que hi haurà (…) Tant nosaltres com el PSC, portàvem al programa electoral la creació d’una zona d’oci en aquesta zona. A més és un dels acords de Govern. El que volem convertir-lo és en un espai d’oci en mig de la natura, amb un espai enjardinat, amb zona de pícnic, amb jocs infantils i zona d’esport.

L’edifici de la part alta de la Riera Capaspre havia acollit les dependències de l’Escola Salicrú, traslladada fa dos anys a la Fàbrica Llobet-Guri i batejada com Escola El Far. Durant el temps en què ha estat completament en desús, ha estat objecte de diversos actes vandàlics que n’han malmès encara més l’estat.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat