Calella es mobilitza contra la guerra a Ucraïna

Aquest diumenge a les 19:00 s’ha convocat una mobilització de rebuig a la guerra i de suport al poble ucraïnès, que en els darrers dies ha vist com les forces russes envaïen el seu país després de la promesa de Vladímir Putin de no emprendre accions violentes.

L’acte ha començat amb la lectura d’un manifest conjunt per part de l’alcalde accidental de Calella, Marc Buch:

Calella condemna la violència davant l’atac militar injustificat del govern de Rússia contra la població civil d’Ucraïna que va començar el 24 de febrer i que ja ha provocat molts morts. Des de Calella condemnem qualsevol mena de conflicte i en especial aquells que ataquen directament a les persones indefenses i que a més ho fan amb bombardejos indiscriminats. Com a ciutadans no podem entendre aquests atacs militars que només porten danys civils a la població. La societat catalana ha estat sempre compromesa amb la pau i la defensa dels drets humans. Condemnem tota mena de violència i exigim la desescalada del conflicte i la desmilitarització de la zona i la represa d’un diàleg per la pau. Per això exigim a la comunitat internacional i a la Unió Europea que prenguin les mesures que calguin per a cessar la violència a Ucraïna. Apel·lem al diàleg i la mediació per aconseguir una solució pacífica basada en la diplomàcia i en el multilateralisme. Volem expressar el nostre suport a la comunitat d’Ucraïna i per això demanem l’aturada immediata de la guerra i donem suport a Ucraïna. Per tot això diem no a la guerra.

A la mobilització s’hi ha sumat gran part de la població calellenca i residents ucraïnesos de la nostra ciutat i tot junts han reclamat la pau i la retirada de les tropes russes d’Ucraïna.

A més, tots els partits polítics de l’Ajuntament han participat en l’acte i han donat la seva opinió i condemna del conflicte al micròfon de Ràdio Calella Televisió.

Marc Buch, alcalde accidental, ha mostrat el suport de l’Ajuntament de Calella cap als ciutadans i ciutadanes d’Ucraïna residents a la ciutat i ha condemnat enèrgicament l’atac de Rússia:

Com a poble que creu en els valors de la pau i el dret, creiem que l’agressió de Rússia és totalment condemnable i des de Calella i l’Ajuntament oferim tot el nostre suport a Ucraïna i tots els veïns i veïnes que visquin aquí per ajudar en tot allò que puguem.

Pere Tarrés, del PSC ha mostrat un rebuig total a les accions dirigides des del Kremlin i total solidaritat amb el poble ucraïnès:

És una condemna total, estem molt disgustats. Considerem que això ha de tirar-se enrere, el fet internacional ha de prevaldre sobre el fet local per la mitigació de tota la misèria que pot venir i les conseqüències que ens poden venir a sobre. Considerem que és inapropiada aquesta agressió al poble ucraïnès i ens solidaritzem amb aquesta gent.

Per la seva part, Xavier Ponsdomènech, d’ERC ha demanat la desescalada del conflicte per les dues parts, en especial Rússia i ha recordat la dificultat de celebrar Carnestoltes enmig d’aquest conflicte:

No pot ser una altra cosa que un ple rebuig, volem una desescalada per les dues parts. En especial Rússia que ha fet la part il·legal, que sona estrany parlant de guerres. Hem de dir no a la guerra. El dijous passat ens trobàvem amb aquesta gerra a les portes de Carnestoltes mentre mor gent. No hem d’oblidar que per molt lluny que sembli és al costat de casa i no hem d’oblidar que no només hi ha aquesta guerra, sinó que n’hi ha més arreu del món i hem de fer una cultura de societat de no a la guerra.

Sebastián Tejada, de Calella en Comú ha recordat que és un conflicte originat en la liquidació de l’URSS i ha assegurat que estan totalment amb el poble ucraïnès i demanen una solució definitiva al conflicte:

Vist en perspectiva és un conflicte derivat de la liquidació de la Unió Soviètica, en el qual Occident no ha estat massa llest propiciant que Ucraïna sigui una zona no militaritzada entre Rússia i l’OtanA més, hem trobat un líder rus amb vocació tsarista. De tot això en surt que una comunitat de 45 milions de persones acaba partint de manera immerescuda. Nosaltres estem amb el poble ucraïnès, estem per la solució definitiva que hauria de ser de la creació d’una zona a Ucraïna lliure de compromisos amb OTAN i Rússia a l’estil de Finlàndia. I des de l’Ajuntament intentarem que els que estan aquí sentin la nostra escalfor i pateixin el menys possible.

Núria Freixas de CUP ha rebutjat l’actitud imperialista pròpia de la geopolítica actual i afirma que només porta guerres inútils i danys personals:

No només fem referència a Rússia, també a l’OTAN que és al darrere de l’imperialisme. Aquesta estratègia geopolítica d’ocupar territoris amb interessos econòmics que només provoquen guerres inútils que només fan mal a les persones.

Finalment, Guillermo Gomis, de ciutadans ha condemnat durament l’atac de Rússia i ha donat tot el suport al poble ucraïnès i ha qualificat a Putin de “traidor”:

En primer lloc, volem condemnar enèrgicament l’atac que està patint Ucraïna per part de la federació Russa. Donem tot el nostre suport a tots els ucraïnesos i els seus familiars de Calella que estan aquí i pateixen l’atac de la federació Russa. I en aquests moments donem el nostre suport a la sobirania íntegra i a la fidelitat i a les persones i el suport i respecte a totes les persones que viuen allà, dones i nens que estan patint, ja que els pares i persones al·legades estan combatent contra una persona que és un traïdor perquè va dir que no atacaria.

Així doncs, Calella ha condemnat durament la invasió russa d’Ucraïna a través d’una manifestació que ha demostrat, de nou, que és una ciutat que defensa fermament els drets humans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.