Calella escampa el missatge d’igualtat durant el novembre

MES IGUALTAT

Amb motiu la commemoració del Dia Internacional contra la Violència Envers les Dones, el 25 de novembre, el Far de Calella s’il·luminarà de color lila i una exvíctima de violència masclista s’encarregarà de llegir el manifest institucional a la plaça de l’Església. Amb tot, el missatge sobre la necessitat de promoure i fer respectar la igualtat en les relacions entre homes i dones s’anirà escampant durant tot el mes de novembre a diferents col·lectius i mitjançant activitats que es programen en el marc de l’anomenat Mes per la Igualtat.

Des de principis de novembre, Calella està desenvolupant les activitats incloses en la programació del Mes per la Igualtat. En ella s’agrupen les activitats que tenen per objectiu obrir la reflexió i el debat en col·lectius diferents per acabar amb les estructures socials que donen prevalença a l’home envers la dona, en qualsevol àmbit de relacions.

La programació es desenvolupa de la mà d’entitats i associacions locals. Així, durant tot el mes, l’Associació de Dones de Calella farà classes obertes de tots els tallers que realitza: restauració de mobles, ioga, gimnàstica o randes de coixí. També se sumen a la iniciativa els establiments adherits a l’associació Calella Centre Comercial que faran difusió de la línia gratuïta i confidencial 900 900 120 d’atenció a les dones víctimes de violència masclista. Als centres educatius que imparteixen secundària es farà difusió del material de la campanya Estimar no fa mal.

En el marc del Mes per la Igualtat, l’Associació per la Promoció de la Dona Treballadora presentarà el programa Créixer que fomenta la formació professional, laboral i humana, i que s’adreça a dones amb pocs recursos. Es farà el dimarts 10 de novembre a l’Ajuntament Vell (19.00h).

També, i com ve sent tradició, els agents de la Policia Local de Calella faran unes jornades pràctiques sobre autoprotecció per a dones, amb l’objectiu de donar eines que els permetin augmentar la seva seguretat personal. Se’n faran dues sessions, el dimarts 17 de novembre i el divendres 20 de novembre (10.00h), i cal inscriure’s prèviament.

En la línia dels objectius marcats l’any passat, es torna a apostar per introduir elements de reflexió a les escoles d’una manera didàctica. La proposta és realitzar un taller a les Escoles Freta, l’Escola Pia i l’Institut Bisbe Sivilla on els alumnes tenen l’encàrrec inicial de pintar un llaç contra la violència de gènere. En els tres casos, l’activitat es farà el dimecres 18 de novembre.

Finalment, el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, tindrà lloc l’acte institucional de la lectura del manifest, enguany a càrrec d’una dona que va ser víctima de violència masclista. És Maria José Pérez Vilardell. Serà a la plaça de l’Església (19.00h) i, seguidament, es farà un enlairament de globus en honor de les dones mortes a causa de la violència de gènere. Hi col·laboren l’Associació per a la Promoció de la Dona Treballadora, l’Associació Dones de Calella i Acoretempo, el grup que posarà els moments musicals a l’acte.

Aquell dia, i en record a les víctimes, el Far de Calella s’il·luminarà de color lila.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *