Una marxa per descobrir un Montnegre “diferent”

Logo-MARXA-2015

Amics Escoltes del Montnegre ha presentat la quarta edició de la Marxa de Sant Andreu, que es farà el diumenge 29 de novembre. Una caminada popular i apte per a tothom, que permet fer dos recorreguts d’11 i de 15 quilòmetres per l’entorn del Parc del Montnegre-Corredor, i que enguany tindrà un esperit crític sobre els efectes de la petjada de l’home en la natura. Properament s’obriran inscripcions, i part es destinarà a la Marató de TV3. Una il·lustració de Xavier Càliz, amb un senglar escolta i el relleu de Sant Andreu de fons, és el logotip de la marxa d’enguany.

El president d’Amics Escoltes del Montnegre ha explicat que la Marxa de Sant Andreu tindrà, en aquesta quarta edició, voluntat crítica. Amb aquest objectiu s’ha definit el doble recorregut de la caminada, que es farà el 29 de novembre i arrencarà de la plaça del Bunyol a les 8.30h.

“Volem passar pels millors llocs que tenim al Montnegre proper a Calella, però també pels que no són tan bonics; convidem a veure aquests dos ambients. D’una banda, com hem aconseguit mantenir una natura perfecte amb arquitectura integrada, com en el cas de l’Ermita de Sant Andreu, i de l’altra, com fer grans urbanitzacions que destrueixen el paisatge”, ha explicat Pere Badalló.

L’organització repartirà informació sobre el recorregut als participants que decideixin fer el camí llarg, de 15 quilòmetres, o el curt d’11 quilòmetres. En tots dos casos, el traçat és apte per a tothom. Es tracta d’uns fulletons que recullen dades d’interès sobre els indrets pels quals es passa. “Per exemple un mas abandonat com ca l’Estol, t’explica quatre dades històriques de Sant Andreu o, quan es passa per sota la C-32, recorda que l’obra va comportar el trencament de certs camins que donaven accés al veïnat de Can Carreres”, ha comentat el president de l’entitat.

En acabar, i per agafar forces, els participants podran compartir un esmorzar de botifarra. És el que prepara l’AMPA de l’Escola Pia pel mateix dia, i amb qui Amics Escoltes del Montnegre han decidit ajuntar forces i col·laborar.

El regal commemoratiu de la Marxa de Sant Andreu del 2015 no serà una samarreta sinó una bossa de roba per penjar a l’esquena amb el logotip dissenyat pel calellenc Xavier Càliz: una il·lustració d’un senglar amb tot l’avituallament d’un escolta. “És un animal típic de la zona que simbolitza l’esperit del Montnegre, i on hi apareix el relleu de Sant Andreu”, ha detallat Pere Badalló, qui ha volgut agrair públicament la col·laboració gratuïta de Càliz.

Pròximament es podran començar a fer les inscripcions al punt habilitat, a la Papereria Roger del carrer Amadeu xamfrà amb Jovara. El preu anticipat és de 7 euros, el mateix dia costarà 8 euros. Part de les inscripcions es destinaran a La Marató de TV3.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat