[AMPLIACIÓ] Mor Lolín Saula, mecenes cultural calellenca

Dolors Saula i Palomer, més coneguda com a Lolín Saula, va morir dimarts a l’edat de 90 anys. Era coneguda per ser una important mecenes cultural i fundadora de la fundació, Germanes Saula Palomer, a través de la qual becava els estudis d’alumnes calellencs.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lamentat la gran pèrdua que suposa la mort de Lolín Saula per a la ciutat. Ha destacat la seva tasca com a mecenes cultural, però també la vessant més humanista que donava ànima a la ciutat.

La ciutat de Calella perd una gran persona. Era una mecenes cultural i fundadora de la fundació Germanes Saula-Palomer, en la qual com bé sabem, ajudar a becar els estudis d’alumnes calellencs. Però sobretot perdem una persona que quan parlem de la paraula generós, és ella, de nobles sentiments, especialment inclinada a estimar i a sentir-se estimada. Sempre amb aquella voluntat de sentir l’escalf de la gent, i de poder fer coses en positiu, molt en positiu. I quan moltes vegades parlem que les ciutats han de tenir ànimes, l’ànima no només és la quantitat de coses que podem fer en el conjunt per viure en una ciutat en harmonia, és també tenir persones de la talla humana com la Lolín Saula.

Lolín Saula, també era coneguda per ser una de les organitzadores del concurs de Pintura Humet-Saula. Una forma de mecenatge que la Sra. Lolín Saula va crear a través de l’acollida i la integració de les obres guanyadores dins la seva col·lecció de pintura i escultura, iniciada pel seu marit el senyor Miquel Humet. De fet des de l’organització del concurs informaven la setmana passada que es va posposar la inauguració de la 8a edició pels problemes de salut de Saula.

La senyora Dolors Saula, estava fortament vinculada al teixit cultural de la ciutat, ja que va patrocinar molts dels actes i esdeveniments. També ha estat la mecenes del tenor calellenc Albert Deprius.
L’afecció per l’art i la cultural de la família ve de lluny, quan Miquel Humet, difunt marit de Lolín Saula, va decidir deixar la seva professió de farmacèutic per dedicar-se en cos i ànima a la seva passió. Durant anys, la família va col·leccionar pintures, escultures i dibuixos i va formar una col·lecció privada on es troben obres de Ramon Casas, Montserrat Gudiol, Isidre Nonell, Ricard Opisso o Antoni Vila Arrufat, entre d’altres.

Dolors Saula i Palomer, coneguda popularment per Lolín, va morir dimarts dia 10 de setembre. L’enterrament serà avui, a les 4 de la tarda, a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Santiago ha dit:

    Descanse en paz esta gran Señora, tenía un gran corazón y grandes sentimientos, yo que paso los veranos en LLanca, alguna vez había dialogado con ella, ya este verano la salude pero aprecie que estaba muy desmejorada y no la quise marear. La encontraremos a faltar por su bondad y ser caritativa aportando subvenciones para actos culturales. DEP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.