Calella espera l’arribada imminent d’un matrimoni de refugiats sirians

creu_roja_acollida

Ens els propers dies es resoldrà l’arribada a Calella de dos refugiats sirians. Es tracta d’un matrimoni de joves als quals se’ls acollirà i se’ls posarà a disposició el pis que havia reservat la Fundació Hàbitat Solidari. Ho ha confirmat la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, qui ha dit que s’està a l’espera de la notificació final per part de Creu Roja.

L’entitat és qui gestiona l’arribada i distribució pel territori dels refugiats que han fugit del conflicte sirià. Va rebre l’oferiment de Calella per ser ciutat acollidora, posant a disposició dos pisos de la Fundació Hàbitat Solidari, segons l’acord del Ple Municipal del passat mes d’abril.

“Estem acabant d’ultimar els tràmits i esperem que arribi el més aviat possible. Per sort, a Calella tenim aquesta Fundació i hem buscat un pis adequat per posar-lo a disposició d’aquesta família”, ha explicat la responsable de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Calella.

Calella acompanyarà i oferirà els seus serveis als refugiats per facilitar-los la seva integració al municipi.

Creu Roja compta amb 156 places d’acollida arreu de Catalunya, tot i que té previst que s’ampliïn fins a 300 durant el 2017. Fins al moment, una cinquantena de persones han seguit el seu programa, que es complementa amb d’altres activitats dedicades a l’aprenentatge de la llengua i el coneixement de l’entorn o el suport a la inserció social. Darrerament ha posat en marxa la campanya Obre els ulls per sensibilitzar la ciutadania, les institucions i la societat civil sobre la situació dels refugiats i demanar la seva col·laboració per facilitar la seva acollida i integració a Catalunya.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *