Calella està inclosa dins el primer repte Non Stop de la temporada de Vies Braves 2016

La Via Brava de la platja de Calella serà l’últim tram que hauran de completar els participants del primer repte Non Stop de la Temporada. Consisteix en nedar 8 quilòmetres a mar obert, repartits per la costa del Garraf, el Barcelonès i el Maresme, amb l’atractiu de poder descobrir paratges marins i paisatgístics singulars del litoral català. Hi participarà el campió d’Espanya d’aigües oberts, Héctor Ruiz, i el nedador extrem i ideòleg de la xarxa de Vies Braves, Miquel Sunyer.

Una prova per etapes amb l’objectiu de completar una distància de 8 quilòmetres a mar obert és el repte Non Stop que tindrà lloc aquest dissabte, dins les activitats de la xarxa Vies Braves de la qual en forma part Calella des del 2015.

No té esperit competitiu i, en essència, es tracta de recórrer diferents indrets del litoral català per descobrir-ne els paisatges submarins. Els participants nedaran per quatre vies senyalitzades: la Barceloneta-Sant Sebastià de Barcelona, la Brava Garraf-Port Ginesta i la Brava Anquines-Home Mort, a Sitges; i la Brava Calella. Aquí, el recorregut es farà entre Garbí i la Roca Grossa, allà on el Montnegre toca el Mediterrani.

“Igual que a la Costa Brava el Pirineu arriba al mar i forma una orografia molt particular amb paisatges submarins molt bonics, en aquest tram passa el mateix (…) Hi ha un altre atractiu que és la colònia permanent de corbs marins. Realment conviden a sortir a nedar pel mar i veure l’espectacle de com pesquen al voltant de la roca i veure’ls en acció”, ha explicat Miquel Sunyer, creador de la xarxa d’itineraris marins Vies Braves.

L’arribada a Calella està prevista cap a quarts de quatre de la tarda, vuit hores després de l’inici de la prova; per la qual l’organització posa a disposició dels nedadors un bus que els traslladarà a cadascun dels trams. Les inscripcions es poden fer al web viesbraves.com i són limitades.

Sunyer ha confirmat la seva participació, així com la del campió d’Espanya d’aigües obertes i esportista del Club Natació Mataró, Héctor Ruiz, que acaba de deixar l’elit per motius de salut. Els acompanyarà un grup de turistes anglesos i en seguirà el desenvolupament la revista líder de l’especialitat H2OPEN.

El creador de la xarxa d’itineraris marins també ha confirmat que aquest estiu es reprogramaran les activitats de dinamització de la Via Brava a Calella. “Tenim un monitor tot l’estiu que farà dotze sessions de dinamització, gratuïtes per a tots els públics, d’snorkel i de natació. És en Jordi Corominas, sempre intentem que l’ambaixador de la Via Brava sigui una persona de la casa. L’any passat vam tenir sessions amb molt d’èxit i esperem que aquest any hi tornin”, ha dit Sunyer en una entrevista a l’Info Vespre de Ràdio Calella.

La Via Brava de Calella està indicada en un plafó informatiu ubicat al Passeig de Garbí, on a més de la delimitació de l’itinerari marí també s’hi expliquen els elements naturals i paisatgístics que l’envolten.

 

Calella, exemple de model de turisme esportiu

Miquel Sunyol, un referent de la pràctica esportiva en aigües obertes, també s’ha referit a la designació de Calella com a Vila Europea de l’Esport 2016. Assegura que posa d’exemple la ciutat com a model turístic que posa en valor l’esport, la salut i la natura.

“Calella ha sabut fer una reconversió del turisme molt important. És admirable i sempre en parlo en aquests termes sobre el seu model. Ja no només quant a l’esport, perquè el projecte de Vies Braves és molt ampli, inclou natura i salut. Calella ho va entendre molt bé i va voler afegir-s’hi”, ha afegit.

El projecte de Vies Braves forma part de les accions de promoció de Calella com a destinació de Turisme Esportiu.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *