Calella està provant la reducció de la pressió d’aigua durant la nit

Noves mesures per fer front a la sequera i reduir el consum d’aigua al que és estríctament necessari. Calella ha començat a provar a la zona turística un sistema de regulació de la pressió que permet ajustar-la a les fluctuacions de la demanda, garantint el subministre a les aixetes dels pisos més alts de les edificacions. El tinent d’Alcaldia de Serveis públics, Josep Grima, explicat a Ràdio Calella TV que els primers resultats són positius i que la idea és que tot el sector estigui cobert aquest mateix any.

Reduint la pressió de l’aigua a les nits s’aconsegueix minimitzar el nivell d’estrès de les canonades, que és el que acostuma a provocar les fuites. No obstant això, la xarxa local té un nivell força alt d’eficiència, del 85% indiquen els responsables municipals.

Aquests reguladors minimitzen el risc de fuita perquè ajuden a no sobreexplotar les canonades (…) Anirem treballant en aquesta línia perquè la zona turística estigui coberta aquest any i, a partir d’aquí, mica en mica fer-ho extensiu a la resta del municipi.

El tinent d’Alcaldia de Serveis públics, Josep Grima, ha anunciat un paquet d’intervencions per renovar la xarxa d’abastament municipal amb la subvenció atorgada per l’Agència Catalana de l’Aigua, que es va resoldre divendres passat. A Calella se li han concedit 300.000 euros, el màxim que s’havia sol·licitat. Algunes ja s’han iniciat perquè el govern les tenia com a prioritàries, arribés o no l’ajut econòmic.

Per exemple, al carrer Doctor Vives era vital fer-hi una actuació, i ja l’hem començada. Al carrer Sant Josep i Miquel Cuní, la subvenció ens ajudarà a finançar les obres, i en podrem planificar més. Tenim dos anys per esgotar la subvenció però li avanço que en aquest tram que ens queda de 2024 ja haurem pogut justificar els diners.

La subvenció de l’ACA – que Grima lamenta s’hagi trigat set mesos a resoldre – s’afegeix a la partida municipal pressupostada per renovar la xarxa d’abastament i als fons europeus NEXT GENERATION que també es destinaran a millorar l’eficiència. A la construcció d’un col·lector d’aigües pluvials al Parc Dalmau que va avançar l’alcalde Marc Buch, es confirma com un altre dels grans projectes l’actuació prevista a la Riera Capaspre.

Un dels projectes més importants que farem serà el canvi de la canonada que passa per la Riera Capaspre, que és de les més grans que tenim a la ciutat.

Les mesures projectades per adaptar la ciutat al context d’emergència per sequera es donen a conèixer quan justament el consum per habitant i dia s’ha reduït respecte els últims registres oficials, del novembre del 2023. Ara se situen en els 176 litres, 50 menys que ara fa quatre mesos. El tinent d’Alcaldia de Serveis públics posa en valor el compromís compartit entre govern i ciutadania per fer un ús responsable de l’aigua.

Estem molt lluny d’una situació desitjable però a Calella s’està actuant amb molta responsabilitat, i ens toca felicitar i agrair a la ciutadania, i demanar que es mantingui.

Les pluges dels últims dies han fet pujar mínimament les reserves dels principals embassaments de les conques internes de les quals s’abasteix el conjunt del país. Ara, la sequera i tots els seus efectes figura entre les principals preocupacions de les catalanes i els catalans, segons l’últim baròmetre del CEO.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *