Calella En Comú Podem reclama un acte públic per debatre sobre l’enllaç a la C-32 pel Torrent del Raig

Calella En Comú Podem fa públic el seu posicionament en favor de la plataforma COSTORA i es mostra en contra d’un possible enllaç de la C-32 pel Torrent del Raig. Des del partit consideren que les previsions de futur, en què hi haurà una mobilitat més sostenible, i l’impacte mediambental que suposa la construcció de la connexió amb la via ràpida en l’espai natural fa innecessària l’actuació que ha projectat el Departament de Territori per millorar la mobilitat de la comarca a Calella. Reclamen al govern un acte públic perquè cada partit exposi la seva posició davant de la ciutadania.

Per Calella en Comú Podem un nou enllaç de la C-32 amb la ciutat és innecessari “i menys encara pel sud de la ciutat a nivell del Torrent del Raig”. Els comuns han fet públic el seu posicionament en un contundent comunicat en què exposen detalladament els arguments que els han portat a prendre aquesta decisió, en contra de l’exposada pel Departament de Territori.

La Generalitat ha projectat una nova connexió amb la C-32 a Calella que travessaria el Torrent del Raig, el que consideren que és un espai agrari que cal preservar. A més d’aquest motiu, els Sebastián Tejada, portaveu de Calella En Comú Podem, exposa que la mobilitat del futur ha de ser sostenible, amb menys cotxes i més servei de transport públic que reduiria el trànsit de la ciutat.

També defensa que hi ha projectada una alternativa a aquest enllaç que ja es contempla en el Pla d’Ordenació urbanística municipal (POUM) en zones considerades com a potencials de creixement urbà i no comportaria tant d’impacte. Tanmateix, Tejada exposa la necessitat que, en qualsevol cas, es faci habitatge social i considera que hi ha marge per fer-ho al centre del poble:

Calella En Comú Podem reclama començar a preparar el nou POUM amb la participació de tothom, un tràmit que s’ha de fer aviat. També considera necessari un acte públic en què els grups municipals es posicionin i discuteixin amb la ciutadania sobre la construcció o no d’un enllaç amb la C-32 pel Torrent del Raig. Voldria que fos aquest proper mes d’abril, amb el compromís que Tejada exposa que l’alcalde va agafar en el darrer ple municipal:

De moment, els únics partits polítics que han mostrat públicament el seu desacord amb l’enllaç a la C-32 pel Torrent del Raig són Calella En Comú Podem i la CUP, que s’han sumat a favor de COSTORA, la Coordinadora Salvem el Torrent del Raig que ja ha convocat a la seva primera activitat per conéixer l’espai natural el proper 19 de maig.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *