Calella experimenta un repunt de l’atur

La desocupació torna a repuntar a Calella. 36 persones noves es troben com a demandants de feina no ocupats, segons es desprèn del Repor d’atur elaborat mensualment per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Un total de 1.088 habitants del municipi es troben sense feina. La taxa d’atur queda registrada en un 13,36%.

Després del lleu descens que va experimentar Calella durant el mes de desembre, torna a augmentar el nombre de persones que es troben inscrites com a demandants de feina no ocupats, ara en 36 persones. Així doncs, un total de 1.088 habitants del municipi es troben a l’atur, deixant la seva taxa en un 13,36%.

La tendència ha estat la mateixa a tota la comarca del Maresme, on ha incrementat en un 1,29% durant aquest últim mes, el que suposa un augment de 302 persones més que al desembre. Un total de 21.960 persones es troben actualment en la recerca de feina.

En 19 de les 30 poblacions ha incrementat la població desocupada. La xifra ha baixat en localitats com Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Dosrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Teià, Tiana i Tordera i s’ha mantingut a Òrrius i Sant Iscle de Vallalta. La taxa de desocupació del Maresme queda en un 10,18%, que oscil·la entre el 4,99% d’Alella i el 14,77% de Pineda de Mar.

Pel que fa als grups d’edat, la franja de 45 a 54 anys és l’única que ha vist descendir lleugerament l’atur (0,62%), la resta ha augmentat.

El sector més afectat continua sent el dels serveis que ha augmentat en un 2,01% i que aglutina el 71,69% del total. També s’ha vist augmentat el sector de la indústria (0,74%). En canvi, l’atur ha descendit lleugerament a la construcció (-3,31%) i el sector primari (-0,59%).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *