Policies jubilats vigilen els caixers de Pineda el dia en què els pensionistes cobren la paga

Una setantena de policies locals jubilats de la comarca s’han unit per continuar, de manera altruista, presentant un servei a la comunitat. Ho fan a través de l’Associació de Policies Jubilats de Pineda i Comarca, amb la qual volen col·laborar amb la població en agraïment a tots els anys de servei, i alhora, mantenir un vincle entre tots els companys de feina. De fet, una de les primeres iniciatives que han dut a terme és la de vigilar els caixers automàtics els dies en què els pensionistes cobren la paga.

Vestits amb polo i gorra amb l’escut de l’associació de color blau marí, de cara a poder ser identificats per la gent gran en cas de necessitar ajuda, policies jubilats tornen a patrullar els carrers els dies 25 i 26 de cada mes. Estableixen un control d‘observació en diferents entitats bancàries en l’horari de cobrament de les pensions amb l’objectiu de detectar qualsevol furt o robatori. Una acció altruista que, segons José Mesa secretari de l’entitat, vol protegir a la gent gran davant de possibles delinqüents.

El dia 25 i 26 els pensionistes cobren la paga. És llavors quan nosaltres establim un quadrant d’observació en la zona més pròxima a les entitats bancàries amb l’objectiu d’evitar robatoris o furts. En cas de detectar alguna comissió de delicte avisem immediatament a la policia.

Una acció que, de moment, només duen a terme a Pineda de Mar després d’haver tingut reunions i converses amb l’alcalde del municipi i el regidor de seguretat, en la qual es van comprometre, com a antics professionals de la seguretat, a col·laborar en tasques en aquest àmbit.

De fet, el seu president, Eusebio de Miguel, assegura que aquesta és la manera, encara que estiguin jubilats, de continuar ajudant a la gent i retornant tot el que el poble els hi ha donat.

És l’esperit que duem dins de tota una vida fent de policies. Estem agraïts al poble de Pineda i amb aquest sentiment vam pensar què podem fer pel poble? Doncs fer aquest control dels caixers amb la gent gran que molts cops és la més vulnerable davant de furts.

La majoria d’integrants de l’Associació de Policies jubilats són de Pineda, però també de Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Canet, Tordera i Arenys, entre d’altres.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *