Calella ha fet al seva mirada anual al passat aquest cap de setmana

fira renaix1

Diverses parades d’artesania i alimentació van vestir la Fira de Renaixentista de Calella, tant a la plaça de l’Església com també a la de l’Ajuntament.

fira renaix2Com és preceptiu en tot mercat d’època i medieval, els paradistes anaven vestits adequadament. L’objectiu ha estat reviure el segle XVI i recordar la Calella renaixentista.

Aquest any la Fira Renaixentista s’ha fet més aviat que en edicions anteriors per no coincidir en dates de més calor. No n’ha fet tanta com la pot fer al juny, és cert, però ara la fira està més exposada als típics ruixats primaverals de tarda, tal com ha passat aquests dos dies a la ciutat. Però malgrat això, i segons l’Ajuntament, hi havia més moviment de gent que en anys anteriors, un fet que també es pot explicar perquè ha coincidit la Fira amb el cap de setmana llarg de la segona Pasqua.

fira renaix4A la Fira s’hi han fet tallers d’esgrima, de màscares venecianes i banderes per a infants, i exhibicions de banderes, amb els especialistes de la Fira del Renaixement de Tortosa. La confraria Verge del Roser va escenificar una captura de bruixes, i es va fer una narració de contes musicals de l’època renaixentista anomenada Contabile.

Aprofitant l’ocasió, un any més s’han fet visites guiades pels llocs que exemplifiquen millor el passat renaixentista de la ciutat. Hi van participar més de 100 persones.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat