El projecte d’Horts Socials s’estén a Torrent del Raig

horts2

Calella ha inaugurat la segona fase del projecte d’Horts Socials. Es tracta d’una extensió de terreny de poc més de 2.000 metres quadrats a Torrent del Raig que conreen un total de quinze activistes, i on hi fan producció individual i comunitària, a més de realitzar tasques de manteniment de la finca. Per aquesta segona fase, l’Ajuntament de Calella compta amb la col·laboració de la Fundació Humana, que hi desenvolupa el programa 3C.

Cultivar el clima i la comunitat. És el significat de les 3C del programa que la Fundació Humana està desenvolupant als Horts Socials que dissabte es van inaugurar a Calella. Es tracta d’una quinzena de parcel·les de conreu individual, on els activistes -així s’anomenen els beneficiaris del programa- també poden socialitzar.

“Intentem que surtin havent fet relacions entre ells, havent creat un equip i, fins i tot, si algú pensa dedicar-se a l’agricultura, proporcionem contactes i expliquem quin és el cicle productiu i postproductiu”, ha explicat Albert Amorós, instructor i assessor agrícola de la Fundació Humana.

Per Humana, cultivar el clima significa implantar sistemes de producció que protegeixen el medi ambient i conrear productes propis de la zona. “Intentem radicalitzar el terme ecològic: treballem amb varietats autòctones, adaptades al clima, verdures que tenen facilitat per créixer aquí, i que no necessiten substàncies químiques ni aplicar fitosanitaris constantment”, ha indicat.

El programa 3C té una durada de dos anys i s’acompanya de tallers de formació per als activistes, que són els beneficiaris del projecte impulsat per l’Ajuntament de Calella.

“T’ajuda a viure”, ha assegurat José Manuel Martín Garcia, un dels parcel·listes dels Horts Socials del Torrent del Raig. “Fa il·lusió veure com creixen les plantes i com va canviant l’hort, a més, el tracte amb la gent és bo”, ha dit.

Els Horts Socials del Torrent del Raig ocupen una extensió de terreny de poc més de 2.000 metres quadrats productius, entre les parcel·les individuals i comunitàries, i una zona pertanyent a la finca que s’ha netejat i on s’hi han plantat flors.

Aquesta segona fase s’uneix a la primera experiència, que es va posar en pràctica l’any 2013, i que ha resultat exitosa. L’alcaldessa de Calella recordava en l’acte d’inauguració que el tutelatge de la Fundació Humana aporta millores al projecte. “Li dóna un valor afegit. Des de l’Ajuntament estem contents perquè això significa que sumem ja un àmbit de 3.000 metres quadrats per a 32 parcel·listes”, ha assenyalat Montserrat Candini.

L’Ajuntament de Calella costeja íntegrament el projecte d’Horts Socials.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat