Calella ha ajudat aquest 2016 amb més de 44.000 euros a pagar factures d’aigua, llum i gas

737

L’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella ha concedit més de 500 ajudes a famílies calellenques que pateixen pobresa energètica.

Això és tradueix en 509 ajuts directes als quals també se li ha de sumar els 4.866 euros del Fons Social de Gestaigua que es destina a pagar factures d’aquest subministrament.

Des de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament de Calella destaquen la bona comunicació que hi ha entre les tècniques de Serveis Socials i els departaments específics que atenen els casos de pobresa energètica de les companyies de l’aigua, el gas i la llum.

La primera tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella,  ha confirmat que són més de 500 ajudes a famílies que no poden pagar el rebut dels serveis bàsics, i ha explicat que la llei estableix que quan una família no paga, és l’empresa mateix qui ho deriva a serveis socials.

A partir d’aquí Serveis Socials analitza el cas i parla amb les persones afectades, i mentre dura a quest procés la companyia no pot fer cap tall de subministrament.

Aquest any s’han fet ja 52 informes de serveis socials per evitar que es fessin talls de subministrament energètic de llum o gas.

Núria Parella ha explicat de quina manera es gestiona el pagament de factures

El cas de l’aigua té especificitats perquè l’empresa està participada a nivell municipal i els protocols d’actuació són més amplis.

Del 2012 cap aquí els Serveis Socials han anant en progressiu augment, i també aquest 2016 manté una tendència a l’alça.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Núria Parella, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat