Calella buscarà un nou espai de trobada per als joves

El Pla Local de Joventut 2016-2019 que dilluns es porta a aprovació del Ple Municipal proposa desenvolupar un programa participat pel col·lectiu per decidir la ubicació del futur nou Espai Jove. El Centre d’Acció Jove que ha estat funcionant a la planta baixa de la Fàbrica Llobet-Guri desapareixerà amb motiu del trasllat de l’Escola Doctor Carles Salicrú a l’equipament i això obliga a buscar-ne un nou emplaçament. El document de planificació que presenta el Govern Municipal atén a aquesta necessitat, i busca acompanyar els joves, entre d’altres, a la seva entrada al mercat laboral i a promocionar la seva participació en la presa de decisions sobre qüestions que els afecten directament.

El Govern Municipal planteja obrir debat sobre la ubicació del futur nou Espai Jove. De fet, és un dels eixos destacats del Pla Local de Joventut per als anys 2016 al 2019 que el plenari pot aprovar dilluns, i que convida el col·lectiu a intervenir en la decisió que ha de resoldre el dèficit que generarà l‘enderroc de la nau central de la Fàbrica Llobet-Guri.

La regidora de Joventut de l’Ajuntament de Calella, Cindy Rando, ha explicat que el consistori disposa d’espais útils per a les seves trobades i activitats mentre no se’n decideixi l’emplaçament. “La nostra idea és poder trobar un altre espai, per això considerem important establir aquest programa dins el Pla Local de Joventut. Ara mateix ha de ser una cosa temporal, però l’Ajuntament disposa d’espais que es poden habilitar per fer-hi activitats juvenils”, ha comentat la regidora, qui no s’ha volgut pronunciar sobre si l’Hostal Vell seria una opció idònia. “No em vull mullar. Fins que no estiguin les coses ben parlades, prefereixo no dir-ne res”, ha dit.

El Pla Local de Joventut es va començar a redactar en l’anterior mandat i suposa una actualització del que va caducar el 2015, prenent de base el Pla Nacional de Catalunya. Rando exposa que, a grans trets, és document que dóna continuïtat a la feina ben feta, incorporant millores en els dèficits detectats durant la fase de diagnosi. Un dels principals és la participació dels nois i noies en totes aquelles qüestions que els afecten d’una manera directa. Aquesta és una assignatura pendent a Calella, que es va posar de relleu també durant les trobades prèvies a la redacció del Pla.

“Volem arribar a tots els joves de Calella. És un repte important que recull el Pla Local pel qual hem d’adaptar la participació i la comunicació amb el jovent”, ha exposat Rando.

El tercer eix que centrarà les polítiques de joventut per als pròxims anys a Calella serà facilitar el procés de transició entre l’escola i el món laboral –el programa TET–, i el quart té relació amb la salut i els rols sexuals i de gènere.

En cas que el Ple Municipal l’aprovi, es preveu una campanya per donar a conèixer el Pla Local de Joventut 2016-2019.

 

Tramitació urbanística per al trasllat del Mercadona a Riera Nord

L’Ajuntament de Calella continua la tramitació urbanística per concedir la llicència d’obertura d’un supermercat a la illa delimitada pels carrers Benavent, Valldebanador, Torrent del Raig i Riera Capaspre. A finals d’any, es va aprovar la modificació puntual del POUM perquè el sector tingués la qualificació de subzona comercial, i ara torna al plenari per atendre les consideracions de les administracions que hi tenen competències.

“Un cop passat el període d’informació pública, recollim els pronunciaments de l’ACA, l’Àrea del Transport Metropolità i el departament de Comerç; que tots han fet informes favorables tot i que apunten algunes modificacions no substancials. Ara es tracta d’aprovar-lo inicialment i es remetre’l a Urbanisme, que si no ha de fer modificacions substancials l’aprovarà i serà efectiu”, ha explicat el tinent d’Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà.

La tramitació es va iniciar a demanda de la cadena de supermercats, que vol traslladar a la part alta de la riera l’establiment que té a la zona del PP1, als peus de la carretera N-II. A la nova ubicació, guanyen places d’aparcament per als seus clients.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *