El carrer Amadeu tindrà pilones més altes i jardineres amb plantes

c/Amadeu, arxiu
c/Amadeu, arxiu

L’Ajuntament de Calella canviarà la fisonomia d’aquesta important via d’entrada a la ciutat, traient totes les pilones baixes que hi ha ara. Se’n posen de les altes de color negre, vermelles a les cantonades, i jardineres noves intercalades.

El tinent d’alcaldia de Territori i Obres Públiques, Jordi Sitjà, ha explicat els canvis al carrer Amadeu. Sitjà: “Es treuen totes les pilones baixes, que són al majoria del carrer Amadeu, que la gent hi ensopegava i últimament ja es trencaven. Aquestes de ferro les treuen totes i les canvien, per una banda, per pilones altes vermell granatós a les cantonades i a la resta del carrer serà en negre. Per tant, d’alguna manera, s’hauria acabat ensopegar-se. Però això va combinat i hi posem 52 jardineres de forja, de ferro“.

Hi haurà entre vuit i deu jardineres a cada tram de carrer, ordenades de dues en dues, una a cada banda de vorera, intercalades entre pilones negres i altes.

Segons Sitjà, les jardineres sobresurten uns vuit centímetres cap a la calçada de vehicles, i això farà que els cotxes redueixin la velocitat respecte a la que agafen actualment en aquell carrer. Per tant tenen dues funcions: “D’embelliment i adornat del carrer, i després fa la funció que, quan vas en cotxe, tot i que només redueix vuit centímetres per banda, trenca aquesta visual que sembla que entris a un camp d’aviació per aterrar l’avió quan entres al carrer Amadeu i que li pots donar gas que el carrer no s’acaba. A part de l’stop que hem posat, hi haurà també un element que visualment indicarà que allà no s’hi pot córrer perquè hi ha punts que s’estreny“, ha dit comentat Sitjà.

A les jardineres hi haurà plantes, com les que hi ha penjades al carrer Jovara, amb un manteniment regular i periòdic de l’Ajuntament.

El cost final de l’obra puja a 46.000€ i actualment manca que es fabriquin les jardineres que s’hi han d’instal·lar. La previsió del govern és que abans de Setmana Santa tant les pilones com les jardineres noves puguin estar instal·lades.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat