Calella i 50 Ajuntaments més demanen a Endesa que els perdoni el deute

Representants d’una cinquantena d’ajuntaments Catalans, han demanat a Endesa que els condoni el deute acumulat per les famílies més vulnerables i en risc d’exclusió social, després que la companyia reclamés a unes 400 administracions locals uns 21 milions d’euros.

Calella va estar representada en aquesta trobada pel regidor de política social de l’ajuntament, Ramon Llamazares, en la que es va fer front comú entre 50 ajuntaments per posar fi a la problemàtica amb Endesa. Els consistoris van acordar exigir que Endesa els condoni el deute de 21 milions d’euros i van signar una declaració que reclama a la companyia elèctrica que retiri la carta que el 31 de juliol va enviar a prop de 400 ajuntaments i insta el Govern de la Generalitat a liderar un front comú per per obligar les empreses energètiques a complir amb la llei.

El regidor de política social, Ramon Llamazares, feia una valoració de la trobada en declaracions a Ràdio Calella Televisió.

El que vam comentar i vam estar d’acord tots i totes, és que Endesa no pot fer un comunicat d’aquestes característiques als ajuntaments, és inadequat, inapropiat i fora de to. Primer perquè no és una competència dels ajuntaments, sinó que és una competència de la Generalitat de Catalunya, i segon perquè amb aquest comunicat i si ho duu a terme, estaria entrant en una il·legalitat perquè tenim una llei 24/2015 que ens empara, en la que hi ha el principi de precaució, que comenta que no es pot fer talls de cap mena a les famílies vulnerables.

De tots els municipis de Catalunya, hi ha uns 600 afectats, però Endesa només va enviar la carta a 400 municipis on el deute és superior a 10.000 euros. A Calella, concretament, demanen a l’ajuntament el deute de 57 famílies afectades.

La reunió, que va comptar amb la presència de 48 ajuntaments, es va celebrar ahir dijous 5 de setembre al Centre Cívic Francesc Macià de Terrassa, convocada a mitjans d’agost per l’alcalde d’aquesta localitat, Jordi Ballart.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *