L’atur d’agost a Calella baixa fins el 10,32%

Segons dades de l’Observatori del Treball de la Generalitat, 938 calellencs i calellenques estan inscrits a les oficines d’ocupació, donant una xifra d’atur del 10,32% registrada en el mes d’agost. Són 22 persones menys que en el mes de juliol i representa la xifra més baixa dels mesos estivals.

La baixada de l’atur a la ciutat ha estat del 2,29% respecte al juliol i del 7,13% en la comparativa interanual. Les activitats vinculades a sectors de temporada, com l’hostaleria i el comerç, que aplega el volum més important de persones aturades, ha tingut un important paper en aquesta evolució.

Al conjunt del Maresme la tònica ha estat ben diferent, perquè la xifra ha pujat i s’ha situat en el 10,98% amb 23.203 aturats, el que representa un increment de 560 persones respecte al mes anterior.

En la mateixa línia que el Maresme, l’atur ha pujat un 3,49% en les comarques de la província de Barcelona. Una xifra de 9.415 persones aturades durant el mes d’agost. Es tracta del creixement més important dels darrers deu anys a la demarcació de Barcelona en el mes d’agost, motivat per l’augment de l’atur al sector indústria (1.218) i la construcció (945), però sobretot en el sector serveis (8.389).

 

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *