Calella lamenta la pèrdua de Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó

PRUNA00000000

Demà divendres se celebraran els funerals per Jaume Pruna, president del Grup Pa, Vi i Moltó, mort ahir als 87 anys. La cerimònia tindrà lloc a les dotze del migdia a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau. A Pruna se’l recordarà per la seva tasca al capdavant de l’entitat, que amb una trajectòria de més de 50 anys d’història ha estat pal de paller en la promoció de la cultura popular i tradicional calellenca i catalana. L’any 2017 va ser proclamat Premi Ciutat de Calella. A finals de novembre va assistir a l’acte públic organitzat per homenatjar-lo i en el qual es va fer el bateig del capgrós que porta el seu nom. El capgrós de l’Avi Pruna.

El bateig de l’Avi Pruna va ser l’últim acte públic al qual va assistir Jaume Pruna, visiblement emocionat per l’estima que li van traslladar els calellencs i calellenques. Dies abans, en una entrevista concedida a Ràdio Calella TV, el president del Grup Pa, Vi i Moltó explicava que el capgrós ha de permetre que es mantingui viu el llegat que deixa l’entitat que va presidir durant més de 50 anys.

En aquesta última entrevista amb Sònia Montañola, Jaume Pruna també va expressar el seu desig que algunes activitats impulsades des del Grup Pa, Vi i Moltó tinguin continuïtat i passin a formar part del patrimoni cultural calellenc.

Jaume Pruna Va morir ahir als 87 anys. La vetlla es farà a partir d’aquesta tarda al Tanatori de Calella. Els funerals se celebraran demà al migdia a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

Candini: “La seva tasca al capdavant del Grup Pa, Vi i Moltó ens ha permès tenir una ciutat més viva i cohesionada”

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha expressat aquest matí les seves condolències per la mort de Jaume Pruna, de qui n’ha destacat la contribució i compromís amb la vida cultural i lúdica de Calella.

Candini ha recordat que se li va poder fer un doble homenatge en vida, ja l’any 2017, atorgant-li la distinció del Premi Ciutat de Calella, i més recentment amb el bateig del capgrós amb la seva figura. L’alcaldessa ha reconegut que la seva pèrdua suposa un buit important per Calella i ha explicat quina és l’empremta que deixa.

Va fer una gran tasca, sempre al costat d’altres entitats amb qui col·laboraven, i aquesta dinamització social i cultural ens ha permès tenir una societat més viva i cohesionada. Amb un bon veinatge, que és l’empresa que sempre volia deixar.

L’alcaldessa ha traslladat les seves condolències a la família i amics de Jaume Pruna, i a tota la gent del Grup Pa, Vi i Moltó.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *