Calella manté el seu compromís com a ciutat acollidora

La regidora d'Igualtat i Cooperació de Calella en una entrevista a la ràdio

Considera un èxit la primera experiència amb el matrimoni sirià que des de fa un any viu a la ciutat i està culminant el seu procés d’integració. La regidora d’Igualtat i Cooperació, Cindy Rando, s’ha mostrat satisfeta del treball fet conjuntament amb Creu Roja i ha dit que, a partir d’això, es pot valorar donar continuïtat al projecte amb una segona família i mantenir la condició de Calella com a ciutat acollidora.

Rando ha puntualitzat però que és una decisió que, per les implicacions que té, no es pot prendre a la lleugera. En tot cas, recordem que la Fundació Hàbitat Solidari va posar a disposició dos dels pisos que gestiona per a l’acollida de refugiats. En un hi viu el matrimoni sirià, que fa un any viu a Calella.

Vam entendre que havíem d’acollir una família i en el moment que fos autònoma, que no necessités del nostre suport, potser plantejar-nos l’opció de portar-ne una altra. Creu Roja i altres institucions ens vam recomanar que no correguéssim, que esperéssim a la integració de la primera família; per tant ara ens ho podem plantejar i estudiar

Satisfacció per part de l’Ajuntament i també de Creu Roja sobre el procés d’acollida del matrimoni sirià i la seva integració a la comunitat. Les dues institucions els han acompanyat durant aquest temps, en el qual l’home fins i tot ha trobat feina.

La regidora d’Igualtat i Cooperació ha insistit en què des dels serveis municipals se’ls ha tractat com qualsevol altre ciutadà de Calella, i que seguirà sent així quan ja no tinguin dret a rebre les ajudes estatals.

A partir d’ara, en el moment que necessitin ajuda per fer front a les seves despeses se’ls atendrà com qualsevol altre usuari

Rando considera “vergonyós” l’incompliment de les quotes d’acollida de refugiats per part de l’Estat espanyol, que denuncia deixa en unes condicions d’extrema penúria a milers de persones que han de fugir de les situacions de conflicte.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a la regidora d’Igualtat i Cooperació.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *