Mor als 84 anys l’exalcalde de Calella Ramon Bagó

Ramón Bagó en el moment de rebre la Medalla d'Or de Calella, l'any 2012

Va accedir a l’alcaldia de Calella l’any 1979, guanyant les eleccions per majoria absoluta i en representació de CiU. Va governar la ciutat fins l’any 1991. La seva trajectòria professional va estar sempre vinculada al sector turístic: va fundar el Grup Serhs, un dels més importants de Catalunya i amb una gran projecció internacional. L’any 2012 va rebre la Medalla d’Or de de Calella -la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Calella- i se’l va nomenar fill predilecte de la ciutat. Li’n va fer entrega l’alcaldessa Montserrat Candini, qui ha lamentat la pèrdua de Bagó, a qui ha definit com un “alcalde excel·lent, magnífic emprenedor i gran patriota”.

El seu funeral se celebrarà demà dimecres 4 d’abril a les 15h a la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau.

A banda dels reconeixements locals, Bagó també va ser distingit l’any 2001 amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Primeres reaccions polítiques

Arran de la mort de Ramon Bagó, els exalcaldes i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, han mostrat el seu condol i han destacat el fet de que fós el primer alcalde de la democràcia.

Joaquim Rey, alcalde de Calella per CiU, 1991-1999

Josep Basart, alcalde per ERC del 1999-2007

Josep Maria Juhé, alcalde per PSC, 2007-2011

Montserrat Candini, alcaldessa per PDeCAT 2011-actualitat

A continuació podeu escoltar l’entrevista íntegra a Saül Gordillo, periodista calellenc  i treballador d'”El Punt Diari” a l’època en què Bagó era alcalde de Calella.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *