Es busquen famílies acollidores per al programa Vacances en Pau

Arxiu: Recepció als nens i nenes saharauís acollits a Calella, estiu 2015

L’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara fa una crida a famílies interessades en participar en el programa d’acollida de nens dels campaments de refugiats saharauís durant els mesos d’estiu. És una iniciativa de la Delegació del Frente Polisario a Catalunya gràcies al qual els infants eviten les altes temperatures del desert al pic de l’estiu i poden tenir cobertes, durant aquest període, les necessitats bàsiques d’higiene, alimentació i salut. Tres famílies calellenques s’han sumat al programa d’aquest 2016, però l’entitat que el gestiona a l’Alt Maresme crida a sumar-ne més. Això voldrà dir que moltes més nens i nenes podran gaudir d’unes Vacances en Pau.

La representant de l’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara, Natatxa Frutos, ha explicat en una entrevista al programa Bon dia, que entre els requisits que es demanen a les famílies que s’ofereixen per a l’acollida és tenir ganes i temps per dedicar als infants. “Demanem que es tingui temps per dedicar al nen, que se’l pugui cuidar com si fos un fill. Les famílies han d’estar completament convençudes, no només una part sinó tota, perquè entra una altra persona a la vida familiar”, ha assenyalat.

Amb tot, l’entitat que gestiona el programa a l’Alt Maresme fa un seguiment previ de cadascuna de les famílies que s’inscriuen al programa i, posteriorment, és l’administració de la Generalitat de Catalunya qui hi dóna el vist-i-plau. Aquest tràmit previ ha d’estar enllestit el 15 de maig, perquè llavors cal iniciar tota la burocràcia per facilitar el trasllat dels menors.

“Parlem amb les famílies per conèixer-les, s’ha d’omplir la documentació per presentar a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, i arribar al 15 de maig amb la feina feta per sol·licitar els bitllets d’avió perquè els nens viatgin a finals de juny”, ha indicat Frutos.

Entre juliol i agost, els nens dels campaments de refugiats saharauís s’estan amb les famílies acollidores. L’entitat acostuma també a organitzat activitats de lleure perquè hi participin tots els infants desplaçats.

Frutos ha reconegut que l’experiència és dura per als pares que es queden als campaments, tot i que tenen contacte amb els seus fills, i també per als nens i nenes. Amb tot, recalca que una de les bases importants del programa és que tinguin cobertes les necessitats bàsiques, quant a alimentació i higiene. A més, se’ls practiquen revisions mèdiques i se’ls proporciona medicació en cas de necessitar tractament per alguna patologia.

L’Associació Solidària Malgrat amb el Sàhara ha fet aquests darrers dies reunions informatives per explicar el programa i aconseguir famílies acollidores. Es pot contactar-hi per telèfon als números 666 568 222 o bé 667 618 364.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. Aurea ha dit:

    M’interessaria saber com funciona Vacances en Pau.
    Nosaltres som una parella molt canallera i amb ganes de dcontribuïr.
    Voldria saber què suposa per el nen i per a la familia d’acollida aquest programa ? i si és molt tard per realitzar els tràmits d’acollida?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *