Calella manté viva la flama olímpica

Uns tres-cents esportistes de més de 65 anys han participat almenys en alguna de les dotze proves del programa olímpic que s’ha desenvolupat a Calella amb motiu dels Jocs que es van clausurar dissabte amb molt bon sabor de boca. Tan és així, que ja hi ha el compromís de tornar-hi d’aquí a quatre anys i organitzar els tercers Jocs Olímpics de la Gent Gran, amb el propòsit de fer-los créixer a tots els nivells. Al darrera hi ha dues entitats de referència a la ciutat, l’Espai Caixa i Calella Marxa, que han rebut el suport de diverses institucions: Ajuntament de Calella, Consell Comarcal del Maresme, Diputació de Barcelona i Generalitat de Calella. Els seus responsables aposten perquè Calella sigui declarada ciutat olímpica de la gent gran.

L’Espai Caixa i Calella Marxa han estat els artífexs dels segons Jocs Olímpics de la Gent Gran que s’han disputat al llarg d’una setmana amb proves de dards, bitlles catalanes, bàsquet 3×3 o el popular futbolí humà, a més de sortides de marxa nòrdica i la competició de natació a la piscina municipal Dorly Strobl.

Es clausuren amb el cartell d’èxit total. Per la implicació dels esportistes i de tot el voluntariat, que és imprescindible en la logística per moure unes tres-centes persones. Pel president de l’Espai Caixa, Josep Maria Granyó, Calella es mereix un reconeixement: “Jo batejaria Calella com la ciutat olímpica de la gent gran, que és el que li pertocaria”.

És un ferm defensor del que anomena “l’envelliment actiu” i situa com una prioritat en la societat actual crear espais i activitats que incentivin l’esport i la interacció entre persones, sobretot entre aquelles que viuen en solitud.

Hi ha molta gent gran que associa a les activitats esportives d’alt risc, com si fossin unes olimpíades. No, l’objectiu més important és que sigui una activitat molt participativa, que la gent vegi que pot sortir de casa i fer coses (…) Quan se’ls donen oportunitat, responen.

Les activitats esportives del matí al Passeig Manuel Puigvert s’han complementat en aquesta edició amb festes i concerts i balls durant la tarda, una novetat que també ha marcat un dels èxits de les olimpíades, que han aplegat gent d’aquí i de rodalies.

Hem aconseguit que vingués gent d’Arenys de Munt, Barcelona, Badalona, Caldes de Malavella, Pineda de Mar… Fent no moltes coses, hem aconseguit una gran participació. Si tenim més temps i millor organització, pensant en les terceres olimpíades, pensar en un miler de persones és possible.

Superar els límits és l’objectiu per d’aquí a quatre anys. Dissabte es va bufar la flama per apagar el peveter dels Jocs Olímpics de la Gent Gran 2023, però en res es crearà la comissió que s’encarregui de planificar la pròxima cita perquè tingui més volada. D’entrada, tenen assegurada la complicitat de l’Ajuntament de Calella i buscaran reforçar el suport que han rebut d’altres institucions.

De cara al setembre o l’octubre constituirem la comissió amb les persones que siguin necessàries per ampliar la cita i aconseguir les col·laboracions. Aviat començarem a treballar.

Podeu veure un vídeo resum de la setmana olímpica a Calella clicant aquí.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.