S’obre el nou tram cobert de la Riera Capaspre

Finalitzades les obres de cobriment de la Riera Capaspre, aquest cap de setmana ja s’ha pogut passejar i circular per aquest nou espai de 104 metres de longitud, fins el carrer Ramon i Cajal. Calella culmina una gran actuació urbanística iniciada en l’anterior mandat i sota l’alcaldia de Montserrat Candini, amb una inversió de més de 850.000 euros, amb finançament de la Diputació de Barcelona. A l’espera de concretar el projecte d’urbanització superficial, aquest nou eix viari que connecta el centre amb l’anomenada zona turística funciona com un bulevar, dos carrils de circulació i una cinquantena de places d’aparcament. Pel moment, seran d’estacionament gratuït.

104 metres de nou espai públic que s’han integrat a la trama urbana de Calella, entre la carretera N-II i el carrer Ramon i Cajal. És el resultat de la segona fase del cobriment de la Riera Capaspre després de més de sis mesos d’obres i nombroses afectacions de trànsit. Va quedar estrenat divendres passat, té dos carrils de circulació i una cinquantena de places d’aparcament a banda i banda.

En declaracions al programa La Ciutat, l’alcalde Marc Buch ha explicat que el disseny es mantindrà fins que es pugui endegar el projecte d’urbanització superficial del nou tram de Riera Capaspre. Això serà en el pròxim mandat municipal. En el mentrestant – ha dit Buch – s’ha apostat per crear aquesta nova bossa d’estacionament per donar resposta a la situació conjuntural que hi ha a Calella.

Ara hi hem posat 50 places que són provisionals perquè l’objectiu és fer-hi una gran avinguda, com es va fer en el primer tram. Les hem posat perquè tenim un problema d’oferta d’aparcament. A l’espera de tenir Can Saleta i La Muntanyeta, ara amb les obres de l’hospital ja prevèiem un moment de dificultats i aquesta bossa ens donarà aire, sobretot a l’estiu, i ens permetrà esclarir si ha de ser una avinguda.

L’aparcament a la part alta de la Riera Capaspre és gratuït fins a nou avís. Les places s’han pintat de blau perquè s’espera, en breu, que Gestvia n’assumeixi la gestió. Llavors passaran a funcionar com a la resta de la zona hotelera i, per tant, de pagament només durant la temporada turística. Ho ha avançat l’alcalde Buch en declaracions a Ràdio Calella TV.

Ara ho hem pintat de zona blava perquè no tenia sentit fer-ho dues vegades. Com a govern, en el ple del dia 27 portarem que els terrenys s’adscriguin a Gestvia i un cop estigui aprovat, es procedirà al cobrament de l’aparcament de zona blava, que serà només per a l’estiu, com a la resta de la zona hotelera.

Un cop feta l’adscripció a Gestvia, la conversió de les places en estacionament de zona blava podria confirmar-se a finals d’estiu o principis de tardor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *