Calella oferirà dos pisos per acollir refugiats sirians

La Fundació Hàbitat Solidari preveu la reserva de dos dels pisos que gestiona per acollir els ciutadans sirians que fugen de la guerra buscant asil a Europa. És la resposta que el consistori calellenc dóna la crisi dels refugiats, oferint-se com a població acollidora, en concordança amb la predisposició del món local català recollit en les propostes presentades des de presidència de la Generalitat de Catalunya i de l’Associació Catalana de Municipis.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha informat que des de la Fundació Hàbitat Solidari es donarà una resposta efectiva i real a la crisi migratòria que viu Europa com a conseqüència de la guerra a Síria.

“Preveiem tenir reservats dos pisos. Com ajuntament no ens hem aturat i lògicament el que cal ara és, amb la força dels 948 municipis catalans i amb l’aval de l’ACM, poder dir que estem preparats i disposats, i que tenim la infraestructura per ser terra d’acollida”, ha dit Candini.

L’alcaldessa de Calella ha posat èmfasi en la voluntat local i de la majoria de pobles catalans, també de l’administració de la Generalitat de Catalunya, de donar acollida als refugiats. Hi han hagut comunicacions oficials en aquest sentit, trameses al comissari d’Immigració europeu, en què s’apuntava la xifra de 4.700 persones.

Amb tot, Candini ha lamentat l’actitud “tèbia” de l’Estat espanyol en aquesta crisi i especialment la de la Unió Europea, que té a les seves mans desplegar un sistema europeu d’acollida que compleixi la llei de lliure circulació. “A l’hora de la veritat, davant de problemes greus i dramàtics, la capacitat de resposta és absolutament feble, administrativa i sense ànima social”, ha criticat.

 

Pròxima reunió del grup ciutadà que promou un Festival Solidari

El dissabte 9 d’abril es reprendran les reunions que està fent el col·lectiu de calellencs que s’ha unit per organitzar un festival solidari per donar suport econòmic a les entitats que treballen sobre el terreny. Tot just han establert les bases organitzatives mitjançant comissions de treball i en aquesta pròxima sessió esperen començar a perfilar-ne la programació.

“Posarem fil a l’agulla en allò que hem començat a treballar i a tots els missatges públics i privats que estem rebent a través de la pàgina que hem creat al Facebook (…) Realment és emocionant veure com tanta i tanta gent s’està arromangant per col·laborar-hi”, ha assegurat Ernest Vila, un dels impulsors.

Es tornaran a reunir al primer pis de Can Salom, el dissabte 9 d’abril a les 20.00h. A la primera trobada hi van acudir una quarantena de persones i, diu Vila, que continuen rebent oferiments de col·laboració.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.