Tejada: “Hem tingut un Govern de lliberals que no volien invertir en res”

EDITATS_TEJADA_13062022

Calella en Comú basa el seu projecte polític en la reconversió profunda de la ciutat, i en això han començat a treballar, amb la mirada posada a les municipals del 2023. Amb Sebastián Tejada al capdavant, els comuns aposten per fer un gir de 180 graus a la ciutat que ajudi a millorar el teixit productiu de Calella, el sector turístic i a les persones més vulnerables. En una entrevista avui al programa La Ciutat, el nou alcaldable dels comuns ha promès capgirar l’Ajuntament si arriba a l’alcaldia i ha lamentat la gestió – erràtica al seu entendre – dels darrers 11 anys.

Tejada ha reflexionat sobre les capacitats de generar nous ingressos en un context de dificultats per a les famílies i les empreses, la qual cosa obliga a fer una millor administració dels recursos existents. Per fer-ho possible, si arriba a l’alcaldia, aposta per crear una agència de turisme, que dinamitzi la ciutat amb experiències úniques, i una de promoció econòmica, que treballi per captar nous recursos i talent.

La ciutat està en una situació de reconversió. Fins ara hem tingut un govern de lliberals que no volien invertir en res. Necessitem aconseguir recursos, captar talent, donar ordre als projectes creatius i per això necessitem una estructura diferent Hem de crear una agència de promoció econòmica i una de turisme. S’ha de fer amb treballadors municipals i es podrà fer. En definitiva necessitem una empresa municipal, capaç de captar recursos, idees… i que tingui capacitat transformadora per la ciutat.

A tall d’exemple, Tejada ha exposat que aquesta oficina de Promoció Econòmica podria ser la responsable de tramitar les sol·licituds a l’Ingrés Mínim Vital o de preparar projectes com els del fons Next Generation.

Unes idees que conformaran part del programa electoral de Calella en Comú pels comicis dels 2023, on Tejada ha avançat avui que es presentarà acompanyat per una llista amb persones molt joves i on no hi haurà la presència de Josep Maria Juhé, darrer alcaldable dels comuns.

Per a nosaltres Josep Maria és un líder inspirador, és persona que millora les propostes. Que ens situa molt bé en un àmbit suprapolític… Ara, desitgem i segur que serà així, que estigui al nostre cantó, que continuï amb el seu compromís amb la comunitat i jo si soc alcalde compto amb ell per altres accions polítiques.

En l’entrevista al programa La Ciutat, Tejada també s’ha referit a qüestions d’actualitat local i en aquest punt, s’ha mostrat crític amb l’aplicació del romanent de tresoreria del 2021 que farà el Govern Municipal. Tejada ho entreveu com una estratègia preelectoral.

Un romanent com aquest s’arriba de dues maneres: no gastant en l’any i gastant l’any vinent quan llueix més. Sembla que això s’ha fet, podem veure inversions en via pública, etc. La utilització del romanent té aquest component. Però no ens podem enganyar que té un component publicitari preelectoral evident.

Els comuns tampoc no veuen factible el nou anunci que ha fet el Govern Municipal amb la reconversió dels baixos del carrer Jovara en habitatges per a la dinamització de la zona. I és que Calella en Comú continua en la seva aposta per la rehabilitació i reconversió de les pensions de Jovara. Asseguren que aquest és un projecte econòmicament més viable i que actuaria com a pol d’atracció per a la dinamització dels locals comercials.

Tenim 11 edificis, antigues pensions, que són gairebé pisos i que hem de reformar. Hem d’aconseguir-ho per millorar condicions de la trama urbana i que sigui una oferta efectiva. Tenim molts pisos buits i que requereixen una rehabilitació. Els baixos comercials poden tenir una altra utilitat, poden ser centre de petites activitats creatives i a baix cost.

Tejada ha posat d’exemple l’estratègia que han fet municipis com Calonge creant un clúster de llibreries. Assegura que aquesta o d’altres iniciatives es podrien traslladar a Calella per motivar la instal·lació d’un clúster a la ciutat.

Aprofitant l’entrevista política i a les portes de les eleccions, Tejada també ha aprofitat per fer un repàs a grans projectes de ciutat que encara no s’ha executat i que diu hipotecaran els pròxims Governs Municipals. En aquest punt, s’ha referit a l’Aldi. Assegura que el supermercat serà una realitat si o si, i que l’única opció d’aturar la seva implantació a la ciutat és que l’empresa propietària es faci enrere. També ha exposat que el seu grup ha estat l’únic que ha al·legat fins al darrer moment per impedir la construcció del nou establiment comercial.

Recupera l’entrevista al programa La Ciutat: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *