Calella participa a la campanya de sensibilització contra incendis forestals de la Diputació

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La Diputació de Barcelona ha iniciat una campanya de prevenció d’incendis forestals que estarà activa durant tota la temporada d’estiu. L’organisme supramunicipal ha invertit més de dos milions d’euros en el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI), que desplega cada any en col·laboració amb els ajuntaments, entre ells el de Calella, i les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF).

En una entrevista a l’Info Vespre, el responsable del pla, Àngel González, ha detallat els objectius que es persegueix amb aquest dispositiu d’accions informatives, dissuasives i d’anticipació.

Bàsicament, els objectius són intentar arribar abans que els incendis, intentar ser la punta de llança pel que fa a la prevenció d’incendis a través de diferents informadors, persones que estan al territori i que informen a la població, intenten sensibilitzar, educar i conscienciar sobre activitats que puguin tenir perill d’incendis. A més també tenim diferents guaites que també intenten detectar els incendis i disminuir el temps d’actuació.

González considera que la societat encara no està prou sensibilitzada contra els incendis forestals. Per això, es destinen 257 persones a fer tasques d’informació i prevenció que  atendran més de 475 mil hectàrees a la demarcació de Barcelona.

Jo crec que encara falta molta cultura de prevenció. Penseu que amb tot el dispositiu som unes 257 persones a tota la província i atenem quasi 475 mil hectàrees, fem entorn d’unes 60 mil informacions preventives i detectem més de 200 incidències que hi poden ser iniciadores d’incendis. Per tant, creiem que s’està fent una feina de prevenció i que estem arribant abans que els incendis.

L’Ajuntament de Calella col·labora aportant 130,60 euros que es destinaran a la despesa de combustible dels vehicles.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Àngel González, responsable del Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat