Li roben la targeta, li treuen més de 16 mil euros i el banc se’n renta les mans

ampar antolín i francesc tor

Els lladres van crear un crèdit de 28 mil euros de forma telemàtica. Tot això en un cap de setmana. Des del BBVA, l’entitat en la qual la víctima tenia el compte, li estan posant moltes complicacions a l’hora de retornar-li els diners. Aquesta és la situació en la que es troba des del mes de març l’Ampar Antolín, veïna de Pineda de Mar, que avui ho ha vingut a denunciar a Ràdio Calella TV, juntament amb la seva parella i assessor, Francesc Tor.

Els fets van ocórrer el divendres 16 de març, quan a l’Ampar li van robar el bitlleter després de fer la compra al supermercat Mercadona de Tordera. No va necessitar les targetes durant el cap de setmana i no se’n va adonar que li faltaven fins que dilluns a primera hora va rebre una trucada del BBVA demanant-li les seves dades personals a causa d’una anomalia. Va decidir anar a la oficina del seu municipi, a Pineda de Mar, per veure què havia passat.

Vam anar al banc i el director del banc, quan anava mirant a l’ordinador tot el que havia passat, s’anava posant blanc. Era molt grossa la cosa que havia passat. No només em van robar les targetes, evidentment anava el DNI, anava el carnet de conduir, anava la targeta sanitària, o sigui tenien totes les meves dades. Aquests senyors, al cap de res, una hora i vint més o menys, ja havien fet compres i havien demanat un crèdit online, que me l’havien concedit sense jo demanar-lo, de 28 mil euros, quan jo havia anat a la oficina a demanar un crèdit de 10 mil, perquè els necessitava per la compra d’un pis, i cara a cara me’l van denegar.moviments

Durant el cap de setmana, els lladres van crear un crèdit de 28 mil euros i van treure del caixer fins a 16.300 euros, dels quals es van gastar més de 14 mil en compres a Barcelona, La Roca del Vallès, Figueres i Perpinyà.

O sigui que potser van clonar targetes, fins i tot, perquè mentre s’utilitzava a Barcelona, podia ser a la vegada a Perpinyà. Segons Mossos investigació es tracta de xarxes molt ben organitzades.

L’Ampar i en Francesc van denunciar els fets davant els Mossos d’Esquadra, que han aconseguit identificar a un dels homes, que seria de mitjana edat, gràcies a les càmeres de vigilància del supermercat.

El BBVA va anul·lar el crèdit de 28 mil euros i va abonar els costos de la constitució del crèdit, però no li ha retornat els diners trets en efectiu dels caixers ni els diners de les compres, malgrat les comunicacions de l’entitat bancària. A més, des del banc li reclamen un deute de més de 8 mil euros derivats del crèdit.

S’accepta el restabliment parcial d’aquests 6.993 euros i 7.310 euros del greu perjudici dinerari i l’atenció de salut necessitada de tractament continuat. Ha sobtat al Col·legi d’Advocats, en el qual hem fet personal consulta, el desgavell del BBVA, que amb la unitat de riscos amb data 18 de maig, mencioni inexistent, un altre aparent deute que seria de 8.042 euros quan probablement encara les targetes no estaven abonades. Sense que procedeixi cobrar ni reclamar el deute que ella havia consumit, de 653,32 euros, ja que estan pagats a compte del seu frau i que modifica l’import.

Després de fer una ampliació de la denúncia, la investigació dels Mossos d’Esquadra va tancar l’atestat i va concloure que hi havia hagut una negligència per part del BBVA, sobre qui recau la responsabilitat.

Hem tingut cura del bo servei prestat per l’àrea de Policia i oportunament el tancament d’aquest cas, sense detenció de l’autor. Tota la responsabilitat recau en l’entitat BBVA davant la seva negligència d’atorgar improcedentment el crèdit concedit telemàticament des d’un ordinador desconegut, fet per altres i regularitzat per vostès.

A causa d’aquesta situació, des del mes de març, l’Ampar ha hagut de rebre atenció mèdica per crisis d’ansietat.

He hagut d’anar moltes vegades al metge, perquè estic molt nerviosa. Inclús vaig haver de canviar el pany de la porta de casa perquè tenia por, pensava que em seguien. Estic molt neguitosa i estic en mans dels metges.

A principis de maig, els jutjats d’Arenys de Mar van obrir diligències.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a l’Ampar Antolín i en Francesc Tor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat