Calella per la Independència i Òmnium Montnegre, convençuts que s’anirà a votar l’1 d’octubre

Imatge d’arxiu

Els representants locals de les principals entitats independentistes de Catalunya celebren que finalment s’hagi definit quan se celebrarà el referèndum, entrant a una fase decisiva del procés que afronten amb il·lusió i energia per estendre a tothom el seu missatge en defensa del dret democràtic de decidir. De forma imminent es posarà en marxa la campanya del sí que han dissenyat i desenvoluparan conjuntament tant l’ANC com Òmnium Cultural, i també l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Des de la territorial local de l’ANC-Calella per la Independència han posat de relleu el compromís expressat pel president Puigdemont sobre el carácter vinculant del referèndum. Josep Barri, de l’entitat, no dubta que el referèndum se celebrarà perquè no s’entendria d’altra manera des d’un punt de vista democràtic.

“Els catalans podran decidir el futur del país l’1 d’octubre, qualsevol cosa que se sortís d’aquí seria en contra de la voluntat dels catalans perquè així s’ha expressat diverses vegades en programes electorals i compromisos de govern. Tirarà endavant perquè no hi ha cap manera que poguem considerar democràtica que pogués anul·lar l’anunci que s’ha fet avui i que permetrà reflexar la voluntat dels catalans, sense distinció”, ha exposat Barri.

Des d’Òmnium Cultural Montnegre el seu coordinador, Jaume Planas, també s’ha mostrat absolutament convençut que res ni ningú impedirà el que és la voluntat del poble.

“L’1 d’octubre es votarà, això segur perquè ho hem decidit la ciutadania de Calella i de tot el país. En tenim tota la convicció i la confiança per la gent que lidera el procés. A partir d’ara, ens toca treballar amb total serenor:  farem accions per arribar a aquells àmbits on no ha arribar la informació del procés, o no ha arribat correctament”, ha manifestat Planas.

Aquestes que han sentit són les primeres reaccions que hem recollit davant l’anunci de la convocatòria del referèndum, en successives edicions informatives les ampliarem amb d’altres protagonistes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *