Calella podria tenir enllestida la platja de gossos la primera quinzena de juliol

ple ok web

Així ho ha afirmat l’alcalde accidental de Calella, Marc Buch, en el ple extraordinari celebrat aquesta tarda. Segons indica, el consistori ha accelerat el procés de modificació de l’ordenança municipal per tal de tenir enllestida la platja com més aviat millor. A banda d’aquest punt, l’ordenança també prohibirà la pesca recreativa i subaquàtica a la platja de Les Roques i fumar a tota la platja, excepte a les zones habilitades.

La creació d’una platja de gossos a Calella poc a poc es va fent realitat. Aquesta tarda, els membres del govern municipal i l’oposició han donat un pas més per tal d’aconseguir aquest espai. Ho han fet en el ple extraordinari d’abril en què s’ha ratificat el dictamen que permet modificar l’Ordenança municipal de Convivència Ciutadana i Via Pública per la qual no estava permès que els gossos entressin a la costa de Calella durant la temporada de bany, entre els mesos de maig i octubre.

Tal com ha indicat l’alcalde accidental de Calella, March Buch, el consistori ha volgut accelerar el procés perquè es compleixi la voluntat de la ciutadania.

En aquest ple extraordinari hem aprofitat per incorporar dos punts més a l’ordenança perquè si no s’haguessin fet ara, s’haurien fet al ple del juny. Enteníem, però que la platja de gossos s’ha de tirar endavant, és per això hem volgut avançar el ple. Sent molt optimistes, fins la primera quinzena de juliol no podrà ser efectiva la platja. Si ho haguéssim dilatar, no s’hagués pogut gaudir aquest estiu de la platja.

La modificació de l’ordenança, però, no només comptava amb el canvi d’aquesta normativa sinó que s’han afegit dos punts més. D’una banda s’ha prohibit la pesca recreativa i subaquàtica a la platja de Les Roques. I, d’altra banda, també es prohibirà fumar a tota la platja, excepte a les zones habilitades, com són les guinguetes.

Les tres modificacions han estat valorades positivament per tots els partits. Una prova d’això és que el ple extraordinari ha finalitzat amb l’aprovació per unanimitat dels tres punts inclosos en el dictamen per la modificació de l’Ordenança municipal de la Convivència Ciutadana i Via Pública de Calella.

Tots els partits a l’oposició han celebrat el canvi. Un exemple és Calella en Comú qui ha valorat positivament aquestes accions. Tot i això, Sebastián Tejada ha aprofitat per recordar que els comuns no creuen que calgui realitzar una segona consulta. Proposen trobar un consens entre els grups municipals i han demanat a l’equip de govern que valori l’opció.

Celebrem aquestes tres propostes perquè ens ajuden a crear un producte turístic i una situació de la platja de més qualitat. Volem aprofitar per recordar que des del nostre punt de vista no caldria fer la consulta. És per això que en aquest moment proposem que si hi ha un consens entre els grups municipals seria convenient repensar aquesta possibilitat.

En aquest sentit, el tinent d’Alcaldia, Albert Torrent, ha recordat al grup municipal que ja es va fer una comissió informativa on es va intentat trobar un consens entre tots, però no va ser possible. Tot i això, assegura que estan buscant amb celeritat un lloc on ubicar la platja de gossos.

Jo li diria al regidor dels comuns que si haguessin vingut a la comissió informativa, sabrien la voluntat de tots els partits polítics d’evitar la consulta i trobar un consens entre tots. Nosaltres l’únic que fem es seguir la voluntat del que ha decidit la ciutadania.

Pel que fa a l’opinió de Ciutadans sobre les modificacions tractades, el regidor Guillermo Gomis considera que és una bona iniciativa que es vulguin platges sense fum a la ciutat. A banda d’això, ha agraït que s’hagi tingut en consideració aquest any la proposta que ERC i Ciutadans van fer l’any passat i que no es va poder dur a terme llavors.

Celebrem que s’hagi pres la determinació de que les platges de Calella siguin sense fum. Fa un any, el regidor d’ERC, Xavier Ponsdomènech, i jo vam fer aquesta aportació i es va desplaçar fins aquest any. Ara hem vist que s’ha complert.

El regidor d’ERC, Xavier Ponsdomènech, a banda de valorar positivament les noves mesures, també ha agraït que s’hagi fet extensiva la prohibició de fumar a tota la platja, tal com van demanar el 2021. Quant a la platja de gossos, ha posat en relleu la celeritat l’Ajuntament. A banda d’això, Ponsdomènech ha recordat a l’equip de govern que els donen la mà si necessiten executar alguna decisió difícil de prendre.

Tal com deia el regidor Gomis, vam fer esmena de que voldríem que la prohibició fos extensiva a tota la platja, per tant, ho celebrem. Pel que fa a la platja de gossos, també estem contents que s’estigui fent amb celeritat. Des d’ERC, vam demanar que si costa decidir la ubicació, donem la mà al govern per executar aquestes decisions que puguin ser difícils pel govern actual. També que comptin amb nosaltres no només per la ubicació de la platja, sinó, també, una vegada es tingui decidida.

Pel que fa la CUP, la regidora Núria Freixas ha posat en valor la rapidesa de l’equip de govern per poder tirar endavant la iniciativa de la platja de gossos. Ha afegit que feliciten l’acte de democràcia real i directa que es va viure amb la consulta. A més, ha exposat que el grup està content perquè es vetlli per la qüestió mediambiental de la pesca i perquè hagin escoltat la seva suggerència d’estendre la prohibició de fumar a tota la platja.

Volem felicitar la rapidesa per poder tirar la platja de gossos endavant. Aquesta va ser una iniciativa popular, per tant felicitem aquest acte de democràcia real i directe que va viure el poble. Ens alegrem del tema de la pesca, evidentment, pel medi ambient i per la prohibició de fumar perquè vam preguntar en una reunió si podia ser extensiu a tota la platja i ara hem vist que ha sigut així.

Finalment, des del consistori s’ha agraït a tots els grups el vot a favor per tirar endavant aquests canvis. A més, Buch ha afirmat que agafen el compromís de fer una reunió per decidir entre tots els grups municipals quina serà la localització de la platja i ha afirmat que “la sostenibilitat no només és parlar-ne d’ella, sinó també aplicar-la”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *