Calella posa el nom de Pepita Bonet a la font del Parc Dalmau

Aquest diumenge Calella ha fet homenatge a Pepita Bonet dins la iniciativa “Amb nom de Dona”. En aquest cas ha estat torn per a la que va ser l’encarregada d’ajudar a portar al món a molts nens i nenes a l’hospital Sant Jaume. Pepita Bonet i Salvadó, ha donat nom a la font del Parc Dalmau.

La Pepita va tenir un paper clau en la vida de moltes persones de Calella i altres poblacions properes, és per això, que tot i el seu traspàs l’any 2014, roman en la memòria de tots i totes. Tal com ha demostrat la regidora Cindy Rando:

Des de 1958 que va obrir la seva consulta va centrar la seva activitat entre els 50 i 70, atenent prop de 300 parts a l’any i va atendre els parts dels alcaldes Marc Buch, Josep Basart, Josep Maria Juhé i altres regidors. Segur que molts vau venir al món amb les seves mans. Tot i que ens va deixar el 2014, en tenim un bon record.

Georgina Piqueras llevadora de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva s’ha mostrat orgullosa i feliç de poder retre homenatge a una figura tan important com la Pepita Bonet:

Per mi és un honor ser aquí perquè la Pepita va ser una persona molt emblemàtica i estimada a Calella. Amb la Pepita compartim vocació. Ser llevadora és un regal. Crec que parlo en nom de totes les llevadores de la Corporació que és un orgull que una llevadora com la Pepita tingui aquest reconeixement.

Per la seva part, el Doctor Ramon Prat ha recordat l’alt nivell tant professional com humà del qual gaudia la Pepita, a més, ha valorat com la figura de la llevadora va portar molts més parts a Calella.

La Pepita era un gran professional, sabia distingir els temps dels parts. Podia preveure si seria un part complicat o si li caldria ajuda. A part, també estimava als malalts, ella irradiava confiança i et senties reconfortat amb ella de seguida.

La meva filla va néixer a Calella perquè vaig veure que la Pepita tenia aquests dos pilars. Per això la gent va deixar d’anar a Mataró i Barcelona a tenir els fills i filles i gràcies a ella la gent es quedava a Calella.

Jaume, nebot de Pepita també li ha dedicat unes paraules, explicant anècdotes de quan ella exercia de llevadora mentre compartien casa. A més ha posat en valor com acompanyava les mares en tots els moments del part

L’alcalde accidental, Marc Buch ha recordat el llegat que va deixar la Pepita i ha fet una reflexió sobre l’elecció de la font per al nom de la històrica llevadora.

El llegat de la Pepita va ser la vida, va ajudar a molts nens a arribar al món. Si haguéssim reunit a tota la gent que ha arribat gràcies a la Pepita, no hi cabríem aquí. Posar el nom de Pepita Bonet és molt encertat. És una font envoltada de natura i de persones que venen a passejar, nens i nenes que venen a jugar i, per tant, de vida.

Així doncs, Calella ha fet justícia una vegada més i ha posat el nom de Pepita Bonet a la font del Parc Dalmau, un reconeixement més que merescut.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *