Calella preveu el protocol d’actuació davant casos de Covid entre turistes

aeroport

No es vol deixar res en l’aire davant d’un possible positiu per coronavirus entre els turistes que visitaran Calella aquest estiu. És per això que el Departament de Salut i l’Ajuntament han creat una comissió que definirà quins passos s’han de seguir, tant pel que fa al tractament del contagiat com de les persones que l’acompanyin, i també quines mesures ha d’adoptar l’establiment on s’estiguin allotjant. Tot plegat es posarà en solfa en un document que es compartirà amb el sector perquè estigui preparat i pugui donar les màximes garanties de seguretat als seus clients.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha explicat que també es convocarà als representants de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. No ha volgut avançar res perquè, com ha dit, encara s’estan tancant alguns serrells.

De cara als propers dies convocarem una reunió amb tot el sector hoteler, vindran també membres del CatSalut i la directora del CAP, per informar-los del que recull el protocol d’actuació.

La comissió determinarà el protocol a seguir amb la persona contagiada i els seus contactes, quins són els serveis als que poden acudir i a qui s’ha de notificar el positiu; i alhora les mesures de precaució que haurien de prendre els establiments d’allotjament.

L’alcaldessa ha aplaudit la gestió que està fent Salut i que la gent de Calella pot constatar amb el dispositiu de vacunació.

Quant a les perspectives turístiques, segons Candini apunten a un principi d’estiu millor del que es podia esperar.

Tothom té molta cautela. Venim d’una sotragada molt forta i ningú vol crear-se falses expectatives. Però la impressió és que a partir de Sant Joan i la primera i segona setmana de juliol hi podria haver un augment més fort del que en un principi es podria preveure.

Candini ha dit que la tramitació del carnet verd de vacunació i el ritme de vacunació són dos elements claus per garantir la seguretat de les destinacions turístiques. Ha explicat que el 62% de la població calellenca ha rebut, almenys, la primera dosi.

A continuació pots recuperar íntegrament l’entrevista a l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat