Salut obre la vacunació a les persones d’entre 40 i 44 anys

La campanya de vacunació contra la Covid continua realitzant-se a la Fàbrica Llobet-Guri de Calella

Nova ampliació de la convocatòria de vacunació contra la Covid, que incorpora a la llista les persones d’entre 40 i 44 anys –nascudes entre el 1977 i el 1981–, que ja poden demanar cita al portal vacunacovidsalut.cat. Aquest matí s’ha col·lapsat davant l’allau de peticions, com també va passar la setmana passada amb l’obertura de la franja de 45 a 49 anys. En el cas que rebin la primera dosi al punt de vacunació comarcal de la Fàbrica Llobet-Guri, se’ls administrarà la vacuna de Pfizer.

Les persones de la franja d’edat d’entre 40 i 44 anys poden sol·licitar la vacunació a vacunacovidsalut.cat o esperar a rebre el missatge de text SMS que envia Salut i que els redirigeix a una aplicació perquè puguin reservar hora, dia i lloc.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha ressaltat la importància que les persones d’entre 40 i 50 anys es vacunin perquè és una franja d’edat on encara es detecten ingressos a l’UCI.

És molt important que es vacunin perquè poden ingressar a l’UCI i la vacuna funciona molt bé.

Salut no descarta una estratègia de reforç quan s’obri la vacunació a grups d’edat més joves perquè, segons ha dit Cabezas, l’experiència internacional demostra que tenen menys interès.

Catalunya ha arribat als 5 milions de dosis de vacunes administrades. Hi ha gairebé 3,2 milions de catalans i catalanes que ja han rebut la primera dosi –el 40% de la població– i 1,9 milions tenen la pauta completa.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.