Calella promou l’activitat física i els hàbits de vida saludables

Ha arrencat la Setmana de la Salut amb una programació que s’allargarà fins el 10 d’abril, adreçada a conscienciar la ciutadania de la importància de fer activitat física i de mantenir uns hàbits de vida saludables. L’organitza l’Ajuntament de Calella en col·laboració amb la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i d’altres entitats de la ciutat. Demà dimecres es farà una xerrada sobre l’ús de les pantalles -ordinadors i tot topus de dispositius mòbils- al Centre de Salut Mental i Comunitari del carrer Bruguera. Està oberta a tothom i començarà a les 18.30h.

La xerrada sobre l’ús de les pantalles anirà a càrrec de la treballadora social del Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de la Comunitat Terapèutica del Maresme, Melània Rogers.

L’objectiu de la xerrada és parlar i reflexionar entre tots sobre la realitat social de les pantalles i donar eines als pares per detectar si els seus gfills tenen alguna conducta problemàtica relacionada amb les pantalles. I previ a tot això, també per a les famílies que no han introduït les pantalles, fer prevenció.

Rogers ha recalcat la importància de la figura dels pares a l’hora de transmetre els criteris del que es considera un bon ús dels nous aparells digitals.

És molt important el paper dels pares perquè els fills aprenen per imitació. Parlarem dels ‘smartphones’ però també de les tauletes o els ordinadors, que s’aconsella que estiguin en espais comuns.

La treballadora social del CSMIJ explica que no es pot fixar una edat indicada perquè els fills tinguin els seus propis dispositius digitals, i en facin un ús de forma personal. Sí que aconsella que s’esperi a que entrin en l’adolescència.

No hi ha una edat concreta perquè tinguin el seu primer mòbil. Ho comencen a demanar molt d’hora, ja als 7 anys, però recomanem que sigui més tard, quan més tard millor. Potser a partir dels 12 anys.

La xerrada es farà al Centre de Salut Mental Comunitari del carrer Bruguera (18.30h), amb entrada lliure.

Aquesta activitat forma part de la programació de la Setmana de la Salut que inclourà, entre d’altres, tallers de cuina per a joves (dimecres 3 d’abril i dijous 4 d’abril a l’Artesà de la Cuina), un taller familiar sobre hàbits saludables (dissabte 6 d’abril), caminades i una sessió de taitxí (dimecres 10 d’abril).

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *