L’Escola Pia aspira a poder centralitzar tota l’activitat educativa a l’edifici de Sant Pere

No és una necessitat econòmica. L’Escola Pia de Calella estaria disposada a desprendre’s de l’edifici del carrer Jovara número 39 si això els permet dur a terme l’obra necessària per rehabilitar els espais en desús de l’antic Lestonnac. En declaracions a Ràdio Calella TV, Marisa Romero ha reconegut que fa anys persegueixen la idea de centralitzar tota l’activitat en un sol espai, decantant-se pel de Sant Pere, però que això no té res a veure amb l’impacte de la crisi de la Covid o la davallada de la natalitat.

La directora de l’Escola Pia ha indicat que des de l’adquisició de l’antic Lestonnac, el curs 2007-2008, s’està pensant en centralitzar l’educació en un sol edifici pels múltiples beneficis que els reportaria a nivell de projecció del projecte com de logística diària.

L’Escola Pia és una, però tenir dos edificis separats complica molt la logística del dia a dia. Per exemple, per fer una reunió s’ha de comptar amb el temps de desplaçament i redueix el temps de les trobades; a més de les dificultats per reunir els diferents claustres. Mil coses, també el voluntariat de l’alumnat gran amb els petits. Són 10 minuts de distància, però és una incomoditat.

Marisa Romero ha explicat en una entrevista a Ràdio Calella TV que farà dos anys van explicar les seves intencions al Govern Municipal pel fet que el centre de Jovara està qualificat com d’equipament. I que darrerament ho han fet extensiu al conjunt de partits polítics de l’Ajuntament de Calella; pensant que l’edifici podria donar sortida a alguna necessitat municipal. Pel moment no ha arribat enlloc: Però ha assegurat que tampoc els urgeix vendre’s la finca.

No ve d’un any, ni dos, ni tres. El que està clar és que per poder fer el canvi s’hauria de fer una rehabilitació profunda de Sant Pere i això vol el seu temps. Mentrestant, hem de seguir fent classe. En cap cas, res d’això és immediat. Potser salta perquè n’hem parlat més últimament.

L’opció de vendre’s Jovara per treure tot el rendiment a les instal·lacions de Sant Pere –que és el que il·lusiona a l’escola– resultaria una operació prou complexa per les peces que caldria moure. Per tant, diu Romero, no faran el pas fins que no hi hagi una proposta sòlida sobre la taula. Amb tot, sí que hi ha algú que s’ha interessat pel potencial de l’edifici que ocupa l’espai on es va fundar el projecte escolapi a Calella.

Era una oferta privada amb funcionalitat social (…) Aquestes persones que es van interessar i van venir a veure l’edifici, sí que ens van preguntar el preu però una taxació té un cost i dura per un temps concret. Per tant, només ho farem si hi ha una oferta sobre la taula.

A tot això, la directora de l’escola nega rotundament que tingui res a veure amb la situació financera del centre escolapi, sinó més aviat amb una adaptació a la nova realitat que es presenta.

No. No negaré que la crisi de la Covi ens ha afectat com a tots els àmbits, però la situació financera d’un centre escolar no depèn del que passa uns mesos.

La directora de l’Escola Pia ha refermat el compromís de millorar el projecte educatiu amb el miler d’alumnes que tenen actualment i amb el conjunt de la ciutat de Calella.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista a Marisa Romero, directora de l’Escola Pia de Calella. 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *