Adela Castellà: “El premi seria per a tots els que s’han compromès en mantenir la tradició del pubillatge a Calella”

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

La presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella és una de les candidates al Premi Ciutat de Calella 2019. Se l’ha nominat en la categoria individual, al costat de l’actriu i fundadora de la companyia Teatre al Detall, Txell Botey; i l’oncòleg Pere Puig, cap de la Unitat Funcional de Patologia de la Mama. Adela Castellà ha admès haver rebut la notícia de la seva nominació amb molta sorpresa i il·lusió a parts iguals, i ha agraït a qui va pensar en presentar-la. Amb tot, ha recalcat que si guanyés la votació popular el premi seria per a totes les persones, noies, noies i famílies, que han format part de la família del Pubillatge a Calella i que han ajudat a preservar la tradició.

En declaracions al programa La Ciutat, Adela Castellà ha assegurat que el món del pubillatge a Calella està ple de gent compromesa i dedicada; i que el premi, tot i portar el seu nom, s’hauria de repartit entre tots.

El moment del canvi, el que seria la festa grossa de comiat de l’any anterior i l’entrada dels nous, quan dius ’necessitem ajuda’, tothom respon. Són gent compromesa i, per tant, el premi seria al meu nom però per a tot el grup de gent implicat en aquesta tradició tan arrelada a Calella. Som un dels municipis que fa més anys que tenim Pubilla, l’Hereu va venir després.

Castellà ha explicat que va endinsar-se en el món del pubillatge quan la seva filla Marta va ser Dama d’Honor. Primer a la junta del Foment de les Tradicions Catalanes i després creant l’Associació del Pubillatge de Calella.  Ha explicat que durant aquest temps la tradició ha viscut moments de més esplendor i d’altres en què ha costat més tirar-la endavant i mantenir-la. És una obligació perquè, tal com recorda, Calella és una de les ciutats maresmenques on fa més anys que s’escull Pubilla. La figura d’Hereu va arribar després.

Ha quedat com a figura tradicional i tenim temporades molt bones. L’any passat va ser dur, aquest sembla que anem millor. Estem en un moment de canvis. Sempre hi ha gent a qui li agrada la tradició, la sent i la transmet, i quan la coneix l’enganxa.

La presidenta de l’Associació del Pubillatge de Calella és una de les candidates a recollir el Premi Ciutat de Calella 2019. Divendres passat va començar el termini de votacions, que acabarà l’11 d’abril. Es pot votar cada dia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la Biblioteca Municipal i l’Ajuntament de Calella. Hi haurà una urna mòbil que s’instal·larà en diferents punts de la ciutat. Avui serà al Teatre Orfeó Calellenc.

El Premi Ciutat de Calella té com a objectiu reconèixer aquelles persones o entitats que hagin obtingut un ressò especial, al llarg de la seva vida, o una repercussió notable durant l’any anterior al qual es convoca. En àmbits com la convivència, la llibertat, la solidaritat o la igualtat, es pretén distingir aquelles iniciatives que hagin afavorit el progrés de la societat, el civisme, el desenvolupament econòmic, l’urbanisme sostenible, la defensa dels drets humans o del medi ambient.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat