Calella reclama la igualtat de gènere amb actes durant tot el mes

El far de Calella il·luminat de color lila en commemoració al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones.
El far de Calella il·luminat de color lila en commemoració al Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència Envers les Dones.

El dia 25 de novembre es celebra el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència de gènere envers les dones i durant tot el mes de novembre Calella realitzarà diversos actes per commemorar-lo.

Tallers de llaços, classes de tai-txi o ioga i teatres-debats adreçats als alumnes de secundària de la ciutat són alguns dels més destacats. La regidora d’Igualtat, Cindy Rando, destaca la necessitat de tractar el tema de la igualtat amb els joves.

“Entenem i creiem que des de ben joves hem de començar a treballar aquests temes i començar a conscienciar de la importància de la igualtat entre homes i dones i per tant, el que intentem és poder entrar a les escoles i fer tallers per apropar-los i sobretot començar a conscienciar-los i explicar-los-hi la importància que té la igualtat”

El dia 25 es faran els actes anuals per fer un homenatge a la igualtat de gènere i a les dones que han mort víctimes de violència de gènere.

“Nosaltres creiem que hem de fer un homenatge a aquestes dones que malauradament han mort i la nostra manera de fer aquest homenatge és il·luminant el far de color lila, que és el color de la dona, i també fer la lectura del manifest a la plaça de l’Església i amb l’enlairament simbòlic d’aquests globus que representen aquestes víctimes que malauradament hi ha hagut durant l’any”

La regidora d’Igualtat creu que la celebració de les diverses activitats és una bona manera de reivindicar la igualtat, però assegura que és una llàstima que continuin sent tan necessàries.

“Aquest any tenim una miqueta de tot i molt contents de poder celebrar aquests actes, encara que entenem que és una llàstima haver de seguir reivindicant el dia 25 de novembre o també el 8 de març, però creiem que és necessari”

Els comerços i els edificis municipals de la ciutat disposaran de cartells de difusió de la línia d’atenció a les dones víctimes de violència masclista, un número que no deixa rastre a la factura telefònica. Aquest telèfon és el 900 900 120.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a la regidora d’Igualtat, Cindy Rando.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *