Calella reconeguda com a Vila Europea de l’Esport 2016

Fragment de la carta rebuda

Calella ha estat designada Vila Europea de l’Esport 2016; una distinció que atorga l’ACES Europe, l’European Capitals and Cities of Sport Federations. Calella optava a aquest reconeixement, que és obert a municipis de menys de 25.000 habitants.

A finals d’agost una Comissió Avaluadora de l’ACES Europe va estar a la nostra ciutat per conèixer Calella i les seves instal·lacions esportives de cara a puntuar els diversos barems que es tenen en compte per rebre aquest reconeixement. Entre els paràmetres puntuables hi ha les entitats esportives, les activitats i les instal·lacions.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha mostrat la seva satisfacció al rebre aquesta distinció, i més tenint en compte que hi ha moltes viles com Calella arreu del continent que hi poden optar.

Amb la carta rebuda per l’associació que aplega ciutats i capitals europees de l’esport s’indica que Calella és «un bon exemple d’esport per a tothom». També s’especifica que representa els principals valors de l’entitat, entre els que hi ha «la salut, la integració, l’educació i el respecte».

La carta signada a última hora d’ahir ha arribat a primera hora del matí per correu electrònic a l’Ajuntament.

Candini ha destacat que aquest reconeixement és un premi al conjunt de les entitats esportives i voluntaris de la ciutat, i l’ha fet extensiu a la societat en general: «Nosaltres sempre hem treballat moltíssim el que representen els valors, també la cohesió social. Apostem des d’un punt de vista global de ciutat, i a partir de la columna vertebral de l’activitat econòmica, que és el turisme que acabi fent aquesta comunió amb l’esport, bé sigui l’Ironman, la Volta o altres esdeveniments com l’Special Olympics. És un premi al conjunt, no únicament a l’Ajuntament , sinó al conjunt de la societat calellenca perquè part del seu ADN és l’activitat esportiva», ha dit l’alcaldessa.

Les autoritats calellenques recolliran el títol de Vila Europea de l’Esport el 18 de novembre al Parlament Europeu, a Brussel·les.

Per ser Vila Europea de l’Esport, s’obre la porta a participar de projectes internacionals i també permet fer xarxa amb les associacions esportives més importants del continent.

Ja en la seva visita, el secretari general d’ACES Europe, Hugo Alonso, destacava que Calella té més d’un 44% de persones relacionades amb el món esportiu, cosa que duplica la mitjana europea, segons l’últim eurobaròmetre.

Compartir

Potser t'interessa

1 Resposta

  1. 17/02/2016

    […] que és Vila Europea de l’Esport 2016, també vol aprofitar aquest oportunitat per promocionar-se com a ciutat compromesa en els valors […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *