ICV denuncia una possible irregularitat urbanística en l’abocament de runa a l’aparcament del Far

IMG-20170303-WA0002

ICV posa en dubte que l’abocament de runa als terrenys que hi ha al costat del Torrent de les Basses respecti la normativa urbanística de Calella. El portaveu ecosocialista, Sebastián Tejada, ha confirmat en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella Tv que han presentat denúncia al Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat per una possible vulneració del POUM, en considerar que el material utilitzat per a la comptació del ferm no és compatible amb l’activitat agrícola. Tejada ha recordat que aquesta és la qualificació de la finca, de propietat privada.

Després de denunciar a l’ACA el procediment seguit per part de l’Ajuntament de Calella en la realització de la intervenció -ara en estudi, segons ha confirmat l’ens a Ràdio Calella TV-, ICV ho qüestiona ara a nivell urbanístic.

“Sabem que la finca on s’han abocat les runes està catalogada d’agrària i, per tant, no s’hi poden abocar runes de la construcció sense comptar amb un Pla de Millora. Ja vam preguntar si existia i ens van dir que no. L’Ajuntament ha tingut temps de repensar les seves actuacions però com que no hem vist cap pas en aquest sentit i volem assegurar-ne la legalitat també en aquest àmbit, i per això hem donat aquest pas cap al Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística”, ha explicat Sebastián Tejada a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV.

El portaveu ecosocialista atribueix tota possible responsabilitat a l’Ajuntament de Calella, tot i que la propietat és qui ha d’autoritzar en darrer terme les actuacions que es fan a la seva finca. I afirma que el consistori no pot adduir desconeixement, ni en l’àmbit urbanístic ni tampoc en relació a l’expedient informatiu que ha obert l’ACA.

“Si d’alguna cosa no ha pecat és de desconeixement”, ha dit Tejada. “És molt difícil que un ajuntament que ha refet la riera Capaspre i que té una altra riera, que és del Maresme en definitiva, no conegui la normativa; no té sentit. Tothom sap, i em refereixo a tècnics i a polítics, les normatives amb les quals es controla el funcionament de les rieres i els espais hidràulics; fins i tot l’alcaldessa va ser directora general de Medi Natural”, ha conclòs.

El Govern Municipal ha estat informat per ICV de la presentació de la denúncia al Servei de Protecció de la Legalitat Urbanística del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat. Fins a dia d’avui, ha revelat Tejada, cap membre de l’executiu local s’ha posat en contacte amb el partit.

A continuació podeu escoltar íntegrament l’entrevista al portaveu d’ICV a l’Ajuntament de Calella, Sebastián Tejada.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat