Acord polític per reactivar la Taula de Treball Social

Un grup de voluntaris va donar suport a l’àrea de Serveis Socials durant la primera onada
Un grup de voluntaris va donar suport a l’àrea de Serveis Socials durant la primera onada

Calella recuperarà el treball de la taula encarregada d’analitzar i donar solucions a les necessitats socials derivades de la crisi de la Covid. En l’últim ple municipal, a proposta d’Esquerra, es va aprovar la reactivació d’aquest espai de reflexió polític, tècnic i social que va crear-se enmig de la primera onada. La moció dels republicans explicita que s’estudiarà la possibilitat de reforçar l’estructura de l’àrea de Serveis Socials i que els resultats i les mesures que se’n derivin es posaran en comú amb les altres taules i es recolliraran en un únic document que marcarà l’estratègia local de recuperació postpandèmia.

La regidora d’Esquerra, Pilar Rocafort, va desgranar en la seva intervenció els quatre compromisos recollits en la moció. D’una banda, la pròpia reactivació de la taula per analitzar les necessitats socials i conèixer els recursos que es disposen a curt, mitjà i llarg termini. La fixació d’un calendari i un pla de treball per garantir que sigui eficaç i que es puguin generin propostes amb la màxima urgència possible. En tercer lloc, estudiar la possibilitat de contractació de personal de reforç per a l’àrea social de l’Ajuntament de Calella. El quart explicita el compromís per posar en comú el resultat de les diferents taules de treball que s’han creat a la ciutat.

Vetllat perquè el resultat de la feina de les diferents taules de treball, comerç, reactivació econòmica i social, es reculli en un únic document de Pla estratègic de ciutat per tal de sortir d’aquesta situació i maximitzar la transparència i la comunicació de les mesures acordades.

La resta de partits de l’oposició van aplaudir la proposta, subratllant que es demana un treball transversal, continuat i transparent. El Govern Municipal de Junts per Calella i el PSC també va donar-hi suport, tot i que el tinent d’Alcaldia de Política Social, Ramon Llamazares, va recalcar que durant l’impàs d’inactivitat de la taula s’ha mantingut i fins i tot incrementat l’atenció social que s’ha donat a la ciutat.

Tot i que aquests mesos la taula no ha estat activada, hem seguit portant a terme totes les accions i mesures. Fins i tot, algunes les hem incrementat.

El tinent d’Alcaldia Llamazares va indicar que s’ha triplicat la despesa municipal destinada a Càritas Calella per la compra d’aliments –de 50.000 a 150.000 euros–, també s’ha augmentat la dotació de les partides de beques de material escolar o d’urgència social, i que durant l’estiu s’ha mantingut en funcionament el Centre Obert.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat