Calella recorda les víctimes de violència masclista i apel·la al compromís ciutadà per acabar amb la xacra

Calella va commemorar ahir el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb un acte a la plaça de l’Església, on es van enlairar globus per recordar a totes les dones que han mort a mans de les seves parelles durant aquest 2015. Entre elles, la turista sueca de 51 anys que el passat mes de juliol va ser assassinada a la ciutat, estant de vacances. La Maria José, una víctima de violència masclista, va ser l’encarregada de llegir el manifest institucional.

Calella va tornar a dir un no rotund, un rebuig ferm a la violència contra les dones. Ahir 25 de novembre i amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, representants de l’Ajuntament de Calella i de l’equip de Serveis Socials, de les entitats que treballen en favor de les dones i veïns van reunir-se a la plaça de l’Església per expressar la voluntat de tota la ciutat per aconseguir una societat justa i igualitària, compromesa amb la defensa dels drets de les dones.

La Maria José, una víctima de violència masclista, va encarregar-se de fer lectura del manifest unitari que elaboren les principals administracions del país: Generalitat, diputacions i entitats municipalistes. El text adverteix que “l’amenaça de ser violentades s’accentua entre les dones més joves, fet que posa de manifest la necessitat d’abordar àmpliament les causes i les conseqüències, els perquès i les complicitats a nivell individual i social”. Aquí podeu sentir-lo íntegrament.

Recordava l’alcaldessa de Calella durant la seva intervenció en l’acte que cap de les sis dones mortes per aquesta xacra a Catalunya havia denunciat abans haver rebut mals tractes. Montserrat Candini va apel·lar a tenir una “militància cívica” per combatre la violència masclista que, deia, passa per estar amatents al que succeeix al nostre voltant i, en la mesura del possible, fer que les dones que les pateixen no se sentin soles. “Només amb l’escalf es combatrà la por, que bloqueja i sovint és l’avantsala de la solitud, la qual cosa impedeix a les dones que expliquin el seu dolor. Aquestes dones han de sentir que les ajudarem”, va indicar.

Els Serveis Socials del municipi o el telèfon gratuït i confidencial d’atenció a les víctimes 900 900 120 són dos recursos als que pot acudir qualsevol persona que necessiti acompanyament i protecció, per a ella o per a la seva família. Justament a Calella i en el marc del Mes per la Igualtat, els comerciants han estat fent campanya de difusió de la línia aquestes darreres setmanes.

L’acte del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones va tancar-se amb els cants de la coral juvenil Acoretempo i l’enlairament de globus de color rosa. Un gest simbòlic, de record per aquelles que han perdut la vida víctimes d’agressions masclistes. Un clam també a pensar que gràcies a la implicació de tots, algun dia, no caldrà commemorar-lo.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *