Un projecte educatiu de l’ADF de l’Alt Maresme opta a un premi de la Diputació de Barcelona

L’ADF de l’Alt Maresme opta ser reconeguda en la dinovena edició dels Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, que s’atorgaran aquest dissabte a Puig-reig. L’associació ha presentat el projecte “ADF a les escoles” a la convocatòria del Premi Jordi Peix i Massip. La Diputació de Barcelona aprofitarà la festa per fer un reconeixement a la tasca que realitzen el conjunt d’Agrupacions de Defensa Forestals i Federacions que treballen a les comarques barcelonines en la prevenció i lluita contra els incendis forestals.

L’ADF de l’Alt Maresme ha presentat als Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals del 2015 el projecte educatiu que va desenvolupar en dos centres de Calella. Un treball de divulgació i conscienciació que van portar a les aules de les Escoles Freta i de l’Escola Pia, a petició dels propis centres per així complementar i ampliar continguts del programa lectiu del 2013.

“Als alumnes de Primària de l’Escola Freta se’ls va fer una sola sessió per explicar quatre nocions bàsiques sobre actitud i pautes a seguir quan es va a la muntanya. A l’Escola Pia, anava una mica més enllà: ho vam encarar als alumnes de secundària, i vam enfocar-ho a la prevenció, el tipus d’incendis i les causes; i com fer una reforestació”, ha explicat Anna Fernàndez, la voluntària forestal de l’ADF de l’Alt Maresme que es va encarregar de coordinar la confecció i desenvolupament del projecte, a partir de les aportacions dels companys. “El projecte recull l’experiència i destaca la importància d’apropar-nos als joves i nens del territori perquè ens coneguin i, sobretot, perquè respectin el medi ambient”, ha especificat.

El projecte es va complementar, en el cas de l’Escola Pia, amb una acció conjunta de tots els alumnes del centre per reforestar el Parc Dalmau, i que va tenir lloc el 5 de juny del 2013, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient.

Fernàndez ha insistit en el fet que ADF a les escoles és un projecte obert que d’altres agrupacions poden fer-se seu i desenvolupar-lo dins el seu àmbit territorial. “No està contextualitzat aquí i ara, sinó que es pot exportar a qualsevol lloc de Catalunya perquè és molt transversal. Les engresquem a agafar-lo perquè arribi el més lluny possible”, ha manifestat Fernàndez.

Una bona representació de l’ADF de l’Alt Maresme acudirà aquest dissabte al lliurament dels Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, amb la il·lusió que se li atorgui el Premi Jordi Peix i Massip.

En el marc de la cerimònia, també s’atorgarà el Premi Rossend Montané, al que hi opten 8 ADF; i el Premi honorífic Joaquim Maria de Castellarnau a la persona que amb les seves iniciatives ha contribuït a la prevenció d’incendis forestals com a membre d’una ADF.

La Diputació de Barcelona ha anunciat que en la celebració farà un reconeixement a la tasca que realitzen el conjunt de 118 Agrupacions de Defensa Forestal i les 9 Federacions que treballen al territori en la prevenció i lluita d’incendis.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *