Calella registra la segona població estacional positiva més alta del Maresme

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Només per darrera de Santa Susanna, una altra de les destinacions turístiques per excel·lència de la comarca. Segons les dades del 2015, que acaba de fer públics l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, Calella va registrar una població estacional positiva de 5.323 persones al dia. Aquest índex comptabilitza les persones que hi resideixen i els fluxos d’entrada i sortida, la qual cosa permet avaluar les càrreques reals de població que se suporta.

El 2015, Santa Susanna va liderar el rànquing de poblacions maresmenques amb una població estacional més alta, amb 5.425 persones al dia. Seguida de Calella, amb 5.323 persones; i llavors a molta distància de Malgrat de Mar (3.441), Pineda de Mar (2.373), Sant Pol de Mar (739), Tordera (512) i Cabrera (508). Són les set poblacions amb saldo positiu.

Per contra, n’hi ha altres deu que són emissores de població, donat que el seu saldo és negatiu tots els trimestres de l’any del qual se n’ha presentat l’informe en base a l’IDESCAT. En aquest extrem del rànquing hi destaca Mataró, amb una població estacional negativa de 4.648 persones per dia.

El saldo global a la comarca és positiu. El Maresme es manté com a territori receptor de població estacional, principalment pel turisme i les segones residències.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat