Calella regularà l’obertura dels clubs cannàbics amb una ordenança municipal

Sitja 3

El Govern Municipal presentarà al ple de dilluns la proposta d’aprovació inicial d’una ordenança d’àmbit local que fixarà les condicions per a l’obertura dels anomenats clubs cannàbics. Una regulació que assimila la normativa recollida al Pla Especial que es va tirar endavant a principis d’aquest mandat i que abordava la qüestió des d’una perspectiva urbanística. La Generalitat de Catalunya, a qui se n’havia sol·licitat la ratificació, ha retornat l’informe perquè considera que no hi té atribucions i emplaça al consistori a regular-ho mitjançant normativa municipal.

El tercer tinent d’Alcaldia de Territori ha explicat els motius pels quals es portarà a aprovació l’ordenança reguladora dels establiments destinats a clubs cannàbics, si bé el juliol passat se’n va tramitar el Pla Especial en l’àmbit urbanístic. “El Departament d’Urbanisme de la Generalitat ha considerat -no només en el cas de Calella- que en resultava una aprovació d’un ens superior a l’Ajuntament sobre un àmbit en el qual no hi té atribucions i, per això, ens l’ha retornat. Ara doncs aprovem el que ja s’havia tramitat però com a ordenança municipal, que serà una qüestió estrictament d’àmbit local però que també ho regula en termes similars als que ja teníem”, ha argumentat Jordi Sitjà.

Aquesta ordenança municipal, amb aprovació inicial garantida en la pròxima sessió plenària, establirà les condicions d’obertura dels clubs cannàbics després d’una moratòria fixada el 2013 i posteriorment prorrogada. Sitjà ha indicat que s’assimilen les limitacions del Pla Especial urbanístic: “Distàncies entre els propis establiments [200 metres] i amb equipaments escolars i de salut [300 metres], o altres condicions tècniques com ara horaris d’obertura [entre setmana fins a les 22.00h i els caps de setmana fins a mitjanit], la fixació de 15 dies de moratòria per fer-se’n soci i així estalviar-nos els passavolants, sortida de fums a coberta i doble porta”.

El tercer tinent d’Alcaldia ha informat que darrerament l’Ajuntament de Calella no ha rebut cap sol·licitud formal per obrir un establiments d’aquestes característiques, però sí consultes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *