El Grup Pa, Vi i Moltó torna a posar en escena el pessebre vivent de Calella

Pessebre Vivent (arxiu)
Pessebre Vivent (arxiu)

Les representacions es faran dissabte a les 20h i diumenge a les 19h per diferents indrets del centre històric que un any més acolliran les escenes més importants del pessebre com són l’enunciació als pastors, el naixement o l’arribada dels reis mags de l’Orient.

Concretament, els escenaris del pessebre vivent seran la plaça de l’Ajuntament, el pati del Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué, la plaça de l’Església, la capella de Sant Quirze i Santa Julita i el pati de Can Quadras, a la confluència  dels carrers Església amb Romaní.

El president del Grup Pa, Vi i Moltó, Jaume Pruna, ha explicat en una entrevista al programa Bon Dia que enguany hi ha un espai nou. Al pati de Can Quadras es fa l’anunciació però també s’habilitarà el menjador de l’immoble tot i que no s’hi podrà accedir. L’escena es veurà a través dels grans finestrals de la casa. “S’obriran les gran finestres que hi ha i per les finestres es veurà l’àngel com anuncia a la Mare de Déu, es veurà la Mare de Déu filant. S’han fet elements per donar vida a la casa, la casa de Maria on rep l’àngel que li notifica que serà mare de Jesús“.

Enguany participaran un centenar de persones al pessebre vivent. Des de fa uns anys, els responsables del Pa, Vi i Moltó volen aconseguir que sigui més participatiu i que tingui projecció de futur. Precisament, i com una altra novetat, diferents entitats s’implicaran a partir d’ara en el pessebre vivent. Ho explica Jaume Pruna: “De cara al futur comptem amb la gent gran de Calella, l’Associació Sant Quirze, el Grup de Teatre Solidari, els Armats de Mataró i l’Associació Gent de Barri de Pequín. Hem fet una pinya gran a fi i efecte de fer un pessebre més participatiu i amb futur“.

A banda dels Armats de Mataró, l’Escola de Dansa de Mercè Panosa també participarà fent balls a la plaça de l’Església. Pruna detalla la cercavila dels armats de Mataró. “Sortiran des de la plaça de l’Ajuntament, Escoles Pies, Jovara, pujaran per Ànimes, entraran al carrer Església. El pregó a la plaça de l’Església i després aniran fins a la plaça de l’Ajuntament. Comptem que seran uns 60 armats“.

Al Museu Arxiu es farà la representació del naixement; a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita hi haurà els reis d’Orient i a la plaça de l’Ajuntament faran el gran pregó els romans.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *