Calella reivindica la figura de Policiana Teixidor a la guia “Dones pioneres del Maresme”

La Biblioteca Municipal Can Salvador de la Plaça de Calella ha contribuit en l’elaboració de la Guia de recursos del 2019, enguany dedicat a les dones. Es vol donar visibilitat a maresmenques il·lustres per les seves aportacions per millorar la societat.

El volum és un reconeixement a moltes d’aquestes dones que, possiblement, han quedat en l’oblit. L’equipament calellenc hi recorda Policiana Teixidor, a partir d’un text de Mabi Salinas. Era la filla d’una família benestant, preocupada per les dificultats que tenien les dones que treballaven al tèxtil per poder tirar endavant casa seva. El que ara n’anomenem conciliació. Per això, als baixos de casa seva, al carrer Església, va obrir-hi la primera “casa cuna” de Calella. Ho ha recordat la directora de la Biblioteca de Calella, Dolors Llavall.

Es tracta de Policiana Teixidor Feliu que és la que va promoure la casa bressol a Calella. Aquesta senyora es va dedicar a la beneficència social. Ella era una persona benestant, que no necessitava res, i va pensar que les dones treballadores en un temps que es treballava des dels avis fins als joves, necessitaven que algú cuides dels nadons. Així va tenir la idea de posar-se en contacte amb les Germanes Josefines i començar la casa bressol a casa seva.

La guia Dones pioneres del Maresme es pot consultar al taulell de préstec de la biblioteca calellenca i també a través del seu bloc, en format PDF. També s’ha produït un vídeo que es pot veure al canal de Youtube.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *