El radar de trànsit de Sant Pol de Mar ha posat multes per valor de 800.370 euros en l’últim any

radar-n-ii

El radar de trànsit que hi ha a la carretera NII al terme municipal de Sant Pol de Mar ha enxampat més de 19.040 conductors per córrer massa. Ha estat en l’últim any, entre juny del 205 i juny del 2016, i l’import de les sancions que ha tramitat la Generalitat de Catalunya ascendeix als 800.370 euros. En el tram on està instal·lat el límit de velocitat és de 60 quilòmetres per hora.

Els aparells dissuassors formen part de l’estratègia de la Generalitat per lluitar contra els accidents i la seva eficàcia, asseguren els reponsables de Trànsit, està comprovada. A partir de la instal·lació del radar a Sant Pol de Mar, que capta la circulació en sentit Barcelona, es va passar de 7 a 1 sinistres entre els anys 2001 i el 2015.

Al conjunt de la xarxa viària catalana, els radars fixes i mòbils que gestionen la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona sancionen una mitjana diària de 2.245 conductors per prémer massa l’accelerador. Segons la informació publicada pel diari Ara, en un any la Generalitat de Catalunya ha ingressat 34,8 milions d’euros, que equival al pressupost que es va destinar el 2015 a promocionar el català. L’import mitjà de la multa és de 52 euros.

El radar que més sancions imposa fora de Barcelona és el de la C-31 a Castell Platja d’Aro, que ha facturat 12,7 milions d’euros amb 192.066 multes. Més que el segon del rànquing, el de la C-35 a Caldes de Malavella.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat