Calella repeteix aquest estiu el control d’aforament de les platges

Imatge d'arxiu

Les precaucions per la pandèmia tornaran a marcar la temporada de platges d’aquest 2021 a Calella. El consistori ha tornat a contractar el sistema de control d’aforament que permet detectar la presència de banyistes i alertar de possibles aglomeracions. Es tracta de la plataforma DASeyes, que sectoritza el litoral en una dotzena de zones i dona dades del nivell d’ocupació que hi ha en cadascuna d’elles. El servei té un cost de 17.545 euros i, segons l’acord de la Junta de Govern Local, es presta entre l’1 de maig i el 30 de setembre. Les dades encara no es poden consultar al portal municipal.

Posada a punt de la temporada de platges en el segon estiu de pandèmia. Ja s’ha fet l’abalisament del litoral que delimita la zona de bany protegida, els canals d’entrada i sortida d’embarcacions i les línies de vida. En breu estaran totes les guinguetes obertes i s’ha de posar en marxa el servei de vigilància i socorrisme, que està pendent d’adjudicació.

El que sí s’ha contractat és el sistema de control d’aforament, que es tornarà a realitzar a les platges Gran i de Garbí, excloent-ne la zona de les Roques. Es tracta d’una mesura que molts municipis costaners van implementar l’any passat en previsió de possibles aglomeracions que augmentessin el risc de transmissió de la Covid. Segons les dades que es van facilitar de l’estiu del 2020, en cap moment es va arribar al límit d’aforament en els trams en què es va sectoritzar la platja. Enguany, encara no estan disponibles les dades.

La Platja de Garbí revalida la bandera blava

L’únic tram del litoral calellenc que torna a tenir els honors d’hissar la bandera blava, de reconeixement internacional, és la Platja de Garbí. Ubicada a l’anomenada zona turística, és l’única de Calella on hi està prohibit l’aparcament de vehicles, que és l’aspecte que penalitza a la Platja Gran.

El distintiu, que s’ha convertit en una etiqueta ecològica, identifica platges i ports que compleixen una sèrie de condicions ambientals, serveis i instal·lacions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *