Calella s’abasteix de sal i segueix amb atenció l’evolució del temporal de fred

Magatzem de la Brigada Municipal on s'hi guarda la sal pel desglaç
Magatzem de la Brigada Municipal on s'hi guarda la sal pel desglaç

L’Ajuntament de Calella té a punt el dispositiu necessari per actuar davant els efectes del temporal de fred que, segons les previsions meteorològiques, podria portar glaçades i fins i tot neu a cotes baixes a finals de setmana. En una entrevista a Ràdio Calella TV, el tinent d’Alcaldia de Seguretat ha informat que el municipi està abastit de sal i que tots els equips municipals implicats en la seguretat i la protecció dels ciutadans estan ametents per actuar amb rapidesa en cas que sigui necessari.

Tot i que a hores d’ara no hi ha activat cap pla especial d’emergències, Albert Torrent ha afirmat que cossos de seguretat i Brigades Municipals estan a punt en cas d’haver d’efectuar alguna intervenció. Pel moment, disposen de la sal necessària per desglaçar carrers i calçades.

“Divendres passat ja vam reunir-nos amb el cap de la Policia Local i amb el responsable de la Brigades Municipals per tenir-ho tot a punt; i d’acord amb el protocol d’emergència, ens hem posat en contacte amb l’empresa a qui lloguem la maquinària pesant. Estem ametents i seguim el pronòstic del temps per tenir la reacció que calgui. Primer semblava que només serien baixes temperatures i ara que podria haver-hi una nevada a cotes baixes”, puntualitza Torrent.

L’última vegada que es va activar el Pla de Protecció Especial per nevades a Calella, en fase de prealerta, va ser el febrer passat. La combinació de baixes temperatures amb pluges intenses va motivar que, com a mesura de precaució, es tanquessin les zones inundables i s’establís un dispositiu específic per a la Urbanització de Can Carreres, que es troba per sobre de la cota de 500 metres. No va ser necessari tallar-ne l’accés rodat, com sí va passar el febrer del 2012 amb la nevada que va emblanquinar tota la urbanització o l’anterior del març del 2010. Ràdio Calella TV en va recopil·lar llavors imatges dels oients.

L’Ajuntament de Calella ha iniciat contactes amb la població de risc, com ara la gent gran que viu sola, per informar de les recomacions d’autoprotecció. També s’han posat en contacte amb els 366 usuaris del Servei de Teleassistència. Així mateix, des de l’Àrea de Política Social s’ha ofert a les persones sense sostre que dormen al carrer que poden fer ús d’establiments d’acollida.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat